fbpx

Kako nam je bilo na Grawe noćnom maratonu?

Proteklu subotu nastupili smo na utrkama u sklopu Grawe noćnog maratona na našem bundeku, točnije na utrkama na 4,2 i 10,5 kilometara (a trener Igor i na utrci maratona). Velika većina se odlučila za dužu dionicu što se u konačnici pokazalo kao odlična odluka. Razlog tome leži u odličnim rezultatima koji su postignuti, ali svakako treba spomenuti i kako je našim trkačima iz škole ovo bila prva utrka na 10 (i pol ?) kilometara – čestitam!

Dan utrke je započeo nešto prije 16 sati kada je pala (prva) kiša i inicijalno ohladila tradicionalno vruć nasip u ovo doba godine. Nakon toga je slijedilo zagrijavanje za utrku na 4,2 km na kojoj je očekivano nastupila samo nekolicina naših trkača, ali koji su kao i svoji kolege nešto kasnije, odlično odradili svoje utrke, a nekima je to bila i prva utrka od kad su krenuli s trčanjem što treba posebno pohvaliti.

Nakon zagrijavanja uslijedio je start utrke u 17h uz nešto vjetra, a pred kraj utrke je ponovno pala kiša i dodatno spustila temperaturu zraka kao i temperaturu naših trkača koji su zasluženo popili izotonik i pivo poslije utrke.

Nedugo nakon završetka te utrke počelo je i okupljanje naših trkača za utrku na 10,5 kilometara, čemu je slijedilo grupno fotografiranje, zagrijavanje, a u 19:15 konačno smo startali s utrkom na 10,5 kilometara – i to kakvom.

Zahvaljujući kiši i vjetru ranije u danu, moglo bi se reći kako smo imali jedan od najboljih dana na nasipu ovo ljeto (barem za trčanje), unatoč tome što je temperatura ipak nešto porasla pred kraj utrke. Rezultat toga? Odlični rezultati te ono što je meni najbitnije – zadovoljstvo na vašim licima nakon utrke.

Nadam se da nitko neće zamjeriti, ali moram posebno istaknuti i najbržu ženu Trčaone na ovoj utrci – Anu Pejić koja je trčala na tempu 5:44 min/km, kao i najbržeg muškarca – Daria Golubića koji je trčao na tempu 4:52 min/km. Bravo za najbržu dvojku, ali i svima na odličnim rezultatima!

Isto tako bih pohvalio i nekoliko trkačica i trkača koji su jurili s godišnjih odmora iz raznih krajeva Hrvatske (ali i regije) kako bi stigli na utrku – to se zove posvećenost, koja ide ruku pod ruku s redovitosti što je u konačnici i rezultiralo ovakvim rezultatima na utrci. ?

Nakon utrke podružili smo se uz sokove/izotonike/piva pod šarenim svjetlima, a poseban štih je dala i disko kugla u „glavnom“ šatoru koju je pratila odlična glazba (subjektivno, ali vjerujem da će se većina složiti).

Ova utrka je pokazatelj da ste redovito trenirali tijekom ljeta što je odlična priprema za treninge koji nam slijede, a koji su usmjereni prema našoj sljedećoj utrci – Zagrebačkom polumaratonu koji će se održati 2.10. Više informacija o našoj sljedećoj utrci dobit ćete u tjednom mailu.

Ako ste slučajno i propustili nekoliko treninga, ne očajavajte, vremena za nadoknadu ima (naravno, u dogovoru s vašim trenerima), ali redovitost je ključna u sljedećih mjesec dana.

Nastavite vrijedno trenirati kao i do sada, a mi se vidimo na nasipu i u Maksimiru na treninzima!

Fotke s utrke

Napisao: Filip Koražija, glavni trener u klubu i školi trčanja

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: