Kako nam je bilo na trail utrci dolinom rijeke Soče?

Iza nas je predivan vikend istraživanja prirode, druženja i naravno, odlično odrađenih utrka raznih dužina. No, kao i uvijek, krenimo od početka.

Odlazak u Tolmin (mjesto održavanja Soča outdoor festivala/traila) koji se nalazi nekih 3 i pol do 4 sata vožnje od Zagreba je bio u petak u popodnevnim satima da bi se adekvatno pripremili i odmorili za utrke koje su nam slijedile u subotu ujutro. Po dolasku nas je dočekalo ugodno vrijeme koje se srećom proteglo i kroz cijeli vikend, a dugo najavljivan pljusak nas je ulovio tek u nedjelju predvečer – nekih 30-ak kilometara od Zagreba.

Petak navečer je tako poslužio za ugodno druženje i raspravljanje taktika za sutrašnje utrke, kao i za posljednje pripreme u vidu carboloadinga.

U subotu ujutro su nas dočekali odlični uvjeti za trčanje, a prvo je to iskoristila naša hrabra šestorka na 35 kilometara koja je startala u 7:15 te smo redom imali predstavnice i predstavnike na 25 kilometara, 15 kilometara i u konačnici na 10 kilometarskoj utrci koja je zadnja startala (u 10:00), a na kojoj smo bili i najbrojniji (19 predstavnika i predstavnica).

Ovdje pohvale idu svim našim trkačicama i trkačima koji su nastupili u svim disciplinama i pomaknuli svoje kilometarske i brzinske granice na brdu, ali i one mentalne, jer posebne pohvale idu i našim trkačicama i trkačima koji su prvi put iskusili trail, ali i jedno novo trkačko iskustvo i uvidjeli benefite koje njihovi budući trail treninzi nose.

Svakako ovdje trebamo spomenuti i neke odlične rezultate kao što je odlično 9. mjesto u kategoriji Ane Karače na utrci od 10 (a zapravo 12) kilometara te „ludi“ prelazak, odnosno prelet posljednjeg segmenta rijeke Tolminke (koji je bio posebno mjeren i koji je zapravo posebnost ovog traila), a u kojem je naš „letač“ trener Matija zauzeo vrhunsko 23. mjesto u konkurenciji 1700 trkačica i trkača!

Trener Matija i njegov prelet posljednjeg segmenta rijeke Tolminke

Nakon utrka i zasluženog hlađenja pri ulasku u cilj kroz ušće Tolminke i Soče uslijedio je ručak koji je bio u sklopu samog startnog paketa te popodnevni odmor. Nakon što smo odmorili od jutarnjih avantura po brdima doline rijeke Soče krenulo je i druženje uz hranu (smijemo još malo, ipak smo trčali trail) i piće koje je bilo uvertira za večernji party na obali rijeke Soče uz DJ-a i mnogobrojno društvo iz Trčaone. Druženje i zezancija su potrajali do sitnih sati te će zasigurno ostati u dobrom sjećanju cijeloj ekipi.

Nakon kvalitetnog sna, nedjelja je bila rezervirana za istraživanje prirodnih ljepota sjeverozapadne Slovenije i mislim da u ovom slučaju fotografije zbilja govore tisuću riječi. Povratak u Zagreb je bio u kasnim popodnevnim satima te vjerujem da smo svi jako lijepo spavali po povratku kući.

Za kraj bih pohvalio 44 članice i člana koji su nastupili na utrci i uljepšali nam svima ovaj predivan vikend svojim društvom i pozitivnom energijom te sam siguran da smo ovaj vikend dobili i neka nova lica na našim budućim trail treninzima.

Fusnota: Dobio sam uputu da moram sebe pohvaliti, pa evo čestitke i treneru Filipu na odličnom 4. mjestu u ukupnoj te 2. mjestu u starosnoj kategoriji u sklopu utrke na 10 kilometara (dužnost obavljena!).

Napisao: Filip Koražija, glavni trener u klubu i školi trčanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: