fbpx

Kako Trčaona spaja trening i zabavu?

Želite biti fizički aktivni, ali uz dobru atmosferu i zabavu? Trčaona je odlična prilika i mjesto za treniranje i uživanje jer kod nas se trenira uz geslo Uživaj u treniranju, uživaj u životuNudimo zabavne treninge, odlične trenere, pozitivnu energiju te međusobno poticanje i motivaciju.

Nudimo školu trčanja i školu nordijskog hodanja, a dalje u tekstu doznajte kako izgledaju treninzi i što vam sve, osim njih, Trčaona nudi.

Trening u školi nordijskog hodanja

Nordijsko hodanje je aktivnost veoma slična običnom hodanju, ali s dodatkom korištenja štapova i specifične tehnike. Tipičan trening nordijskog hodanja uvijek počinje s postupnim i laganim zagrijavanjem od glave do pete da bi se vaše tijelo adekvatno pripremilo za pojačani napor koji slijedi.

Nakon zagrijavanja, uzimate par štapova u ruke i krećete hodati koristeći karakterističnu tehniku. Da bi pojedinac nordijski hodao mora naučiti 10 elemenata tehnike nordijskog hoda.

Ovisno o cilju pojedinačnog treninga, tempo hodanja varira. Umjerenim tempom hodanja koji traje duže od 40 minuta radi se više na izdržljivosti. Umjereni tempo u kombinaciji s vježbama snage imat će utjecaja na snagu dok će brži tempo biti usmjeren prema postizanju veće brzine hodanja.

Svaki trening prilagođava se individualnim potrebama da bi se osigurao siguran i postupni napredak. Na samom kraju treninga slijede vježbe opuštanja i istezanja kako bi se intenzitet smanjio i tijelo smirilo.

Trening u školi trčanja

Treninzi u školi trčanja prilagođeni su potpunim početnicima u svijetu vježbanja i trčanja. Treninzi se sastoje od uvodnog dijela gdje odrađujemo zagrijavanje kroz vježbe razgibavanja, vježbe istezanja u pokretu, vježbe aktivacije mišića i u konačnici kroz vježbe škole trčanja gdje učimo tehniku samog trčanja.

U glavnom dijelu treninga koristimo kombinaciju hodanja i trčanja, gdje na prvom treningu trčimo jednu minutu pa jednu minutu hodamo i tako određen broj serija. U završnom dijelu provodimo vježbe istezanja.

Kao što možete primijetiti, koristimo velik broj različitih vrsta vježbi, a koje kombinirano za cilj imaju poboljšanje zdravlja, raspoloženja, izdržljivosti, fleksibilnosti, jakosti i još mnogo toga. Treninzi se održavaju pod vodstvom trenera stoga ćete u svakom trenutku imati podršku na vašem putu usvajanja dobrih navika.

Uživanje u treningu

Uz odlične treninge, imat ćete i veliku podršku kolegica i kolega iz grupe te ćete upoznati nove ljude i stvoriti mnoga poznanstva. Sve navedeno osigurava ugodnu atmosferu uz koju se lako odradi dobar trening, što je u konačnici najbitnije.

Znamo koliko je današnji život stresan i da vrlo teško pronalazimo vrijeme za sebe i svoje zdravlje. Naš cilj je, između ostalog, odmoriti se i opustiti kroz zdrav i kvalitetan trening. Aktivnim treniranjem na zraku značajno poboljšavate svoje fizičko i mentalno zdravlje te se osjećate puno bolje. Želimo pozitivno utjecati na psihičko zdravlje naših članova kroz fizičko kretanje.

Pridružite nam se ove jeseni i postanite dio Trčaonine obitelji!

Detaljne informacije i prijave na: https://www.trcaona.hr/vijesti/jesenski-upisi-u-trcaonu-2023-pocetnici-i-povratnici/.

Podijeli tekst na društvenim mrežama: