Kraj je kada vi to odlučite

Kada smo u siječnju/veljači ove godine osmišljavali promotivnu kampanju za novu sezonu škole trčanja, izašli smo s jednim obećanjem – da ćemo vas pokrenuti. Prebrojali smo dosadašnje članove koje smo pokrenuli tj. uveli u svijet rekreativnog trčanja (njih čak 5000) i hrabro obećali da ćemo to ponoviti s vama.

S obzirom da nam je ovo 7. sezona škole trčanja u principu smo znali što vam se mota po glavi – većina si je kao cilj zadala da dođe u formu kako bi mogli istrčati 5km i da tu stanu. Je li tako? Neka digne ruku tko je u ožujku znao da će na kraju škole bez problema trčati 10 km, a dobar dio vas i polumaraton? Vidim samo nekoliko ruku. I to je OK. Zato smo mi tu da vas vodimo u područja na kojima do sada niste bili i da pomičemo granice, a da vi toga u principu niste ni svjesni.

Jedan od prvih treninga u Trčaoni Zagreb. Sjećate se?

Zonu komfora ste davno napustili prvim ustajanjem subotom u 6:30 kako biste stigli na trening u 8 sati. Prvim kišnim treningom, ili kad ste mokrih tenisica došli doma i ukućanima objašnjavali da je sve OK i da je i to dio treninga.

I zadnje pitanje koje ću vas pitati – koliko vas je na početku škole znalo/očekivalo da će se toliko sprijateljiti s kolegama u grupi da ste s nekima od njih postali (skoro) najbolji prijatelji? Netko? Ne brinite, sve su to očekivani simptomi koji idu uz Trčaonu. 🙂

Zajedništvo i potpora osnova su škole trčanja

Da se vratim na početak, naš cilj i naše obećanje je bilo da vas pokrenemo i u tome smo uspjeli jer smo i ove godine u školi trčanja (i programu nordijskog hodanja) okupili 1090 osoba u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Dobar dio njih zaista i jest zastao na onih 5 km no i to je velik uspjeh za osobe koje se dugo nisu bavili nikakvom aktivnosti. Velik broj njih danas samostalno trenira i odrađuju svoje treninge od 3-5 km.

Trčaona Split na utrci

Ranije sam u tekstu naveo neke dobrobiti koje dolaze uz trčanje i nordijsko hodanje, ali sam siguran da je svatko od vas pronašao neku svoju koja ga drži i neka tako i ostane. Koristimo trčanje i hodanje kao alat koji nas drži sretnijima, ispunjenijima, vedrijima i boljima. Ne gledajmo trčanje kroz prizmu rezultata na utrkama ili tempom treninga, nego kroz ono što nam donosi na osobnoj razini.

Prva grupa nordijskog hodanja

Za sam kraj, zahvalio bih svim trenerima koji su ovih 8 mjeseci vrijedno i marljivo radili kako bi vas motivirali i zainteresirali za rekreativno trčanje i nordijsko hodanje. Svi smo složni u tome da bez njih ne bi bilo ni Trčaone.

I što sad? Je li ovo kraj? Mi se iskreno nadamo da nije kraj i da vam je ova školska godina bila samo dobar zalet koji vas je ubacio u svijet trčanja i da nastavljate s dalje (bilo samostalno ili s nama). Trčaona Split nastavlja treninge s trenerom Krešom, Trčaona Rijeka nastavlja u Torpedo Runnersima kod trenera Damira, a Trčaona Zagreb nastavlja sa svojim trenerima u Trčaoninom klubu trčanja (Prisavlje, Maksimir) i priprema se za proljetni polumaraton u Splitu 25.2.2018.

Prva utrka na 10km, Trčaone Zagreb i Rijeka

Nove početničke grupe startaju 5. ožujka 2018., a do tada vam želim puno zdravlja i pretrčanih kilometara. I svakako ovu vijest podijelite s onima koje u 2018. treba pokrenuti. 🙂

Napisao: Nedeljko Vareškić, Voditelj Trčaone

Podijeli tekst na društvenim mrežama: