Krenula je i Škola mršavljenja

I napokon je u sklopu adidas škole trčanja Zagreb krenula i Škola mršavljenja, powered by NutriConsult nutricionističko savjetovalište! Kao što smo već izvijestili, projekt je pokrenut s ciljem smanjenja prekomjerne tjelesne težine kod onih polaznika adidas škole trčanja koji uz bavljenje tjelesnom aktivnosti žele dovesti u red i svoju prehranu. Cilj je da na kraju programa škole budu zdraviji i sretniji ljudi, ali i uspješniji joggeri te kako bi na jesen bili u top formi da bez ikakvih opasnosti za svoje zdravlje istrče svoj prvi polumaraton.

skolamrsavljenja

Iako je broj osoba s prekomjernom težinom u Hrvatskoj vrlo velik, broj zainteresiranih za Školu mršavljenja ipak je nadmašio očekivanja, što je znak da se razina kritičke svijesti  građana Hrvatske prema svojem zdravlju i svojoj tjelesnoj težini počela mijenjati na bolje. Tom podizanju svijesti zasigurno su doprinijele i aktivnosti adidas škole trčanja u posljednje dvije godine.

Zbog velikog interesa, planirani početak Škole je bio pomaknut za jedan tjedan. Prvo predavanje održano je 15.03.2013., u petak navečer, a većina upisanih polaznika su bili na ovom predavanju. Program samog predavanja bio je zamišljen kao uvod u program i ciljeve Škole te kao pregled mnogobrojnih tema i pitanja koje muče prosječnog zbunjenog „dietera“, dok je detaljnija edukacija i obrađivanje pojedinih tema ostavljena za nadolazeća predavanja i aktivnosti Škole.

Na predavanju je naglašeno kako sada gradimo temelj prehrane, s krajnjim ciljem smanjenja evidentno prekomjernog udjela masnog tkiva, dok će se porastom zahtjevnosti treninga  i prehrane, mijenjati i zakonitosti prehrane prema onoj rekreativno sportskoj, s ciljem poboljšanja izvedbe.

Na samom predavanju zaredala su i pitanja polaznika Škole, pa se uz široku tematiku i postavljena pitanja koja su interesirala polaznike, predavanje i odužilo. Odmah nakon samog predavanja provedena su i antropometrijska mjerenja za svakog od polaznika, a kako bi se stekao konkretniji uvid u zdravstveno i konstitucijsko stanje svih polaznika i napravila analiza. Vrijednosti podataka su zabilježene, a poslužit će kao „početna točka“ i mjerilo s kojeg krećemo u ostvarivanje rezultata i zacrtanih ciljeva tijekom višetjednog i višemjesečnog programa Škole mršavljenja.

Aktivnosti Škole mršavljenja i dalje se nastavljaju prema predstavljenom programu, a ono pravo tek dolazi!

Nenad Bratković, magistar nutricionizma i voditelj Škole mršavljenja

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: