fbpx

Ljubljanski maraton 2014.

Ljubljanski maraton, 19. po redu, ove se godine održao 26. listopada. Već tradicionalne dužine prekrasnih trasa koje vode po cijeloj Ljubljani, oduševile su sve prisutne trkače, ali i navijače. Članovi AK Perpetuum Mobile i adidas škole trčanja natjecali su se na 10 kilometarskoj trci i polumaratonu.

ljmaraton1Cijela slovenska priča započela je dan ranije polaskom autobusa s parkirališta Boćarskog doma. Po dolasku u Ljubljanu obišli smo „Tečem“ expo – running Fair gdje smo preuzeli startne brojeve i na opće oduševljenje, u zelenim ruksacima pronašli službene adidas majice maratona. Posjetili smo i slovenske kolege iz adidas šole teka na njihovom štandu i utamanili solidan gablec koji se skrivao iza najavljenog „Pasta partyja“. Trase utrka već su bile zatvorene za promet.

Ovom prilikom moramo pohvaliti i osoblje hotela „Park“ u kojem smo bili smješteni, koje je bez ikakvih problema promijenilo satnicu doručka prema našim potrebama. Naime, 10 kilometarska trka startala je već u 8:30.

ljmaraton3

Nakon ranojutarnjeg okupljanja pred hotelom, uputili smo se na zagrijavanje kod starta na Slovenskoj cesti. U utrci na 10 km, sudjelovalo je oko 7 600 trkača. Startni boxevi prepuni, službeni spiker u ulozi animatora, a iznad starta na uzdignutoj pozornici bubnjari koji pojačavaju nalet adrenalina.

ljmaraton5

Atmosfera neponovljiva – navijači na svakom koraku: ne samo kod starta/cilja, već svakih 50-ak metara duž cijele dužine trase. Navijalo se čegrtaljkama, trubicama, dječjim bubnjevima pa čak i poklopcima lonaca. Svakih nekoliko kilometara punktovi na kojima se nalaze bubnjari, a oko osmog kilometra limena glazba!

ljmaraton2

U 10:30, nakon zagrijavanja na samom Prešernovom trgu, na red je došao start maratona i polumaratona. Prohladnu temperaturu do ugodne je dovelo ljubljansko sunce pa je užitak 8 400 polumaratonaca bio potpun.

ljmaraton4

Vrhunska organizacija, predivan grad, divni domaćini i još bolji navijači definitivan su razlog da Ljubljanski maraton posjetimo i sljedeće godine. I sljedeće. I one nakon.

Izvještava vaša Ivi

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: