fbpx

Medvednica #3, PD Grafičar, Medvedgrad

Početak još jednog planinarenja po Medvednici započelo je kod Šestinske crkve. Vrijeme nam nije bilo sklono pa su nas tako dočekali oblaci i malo niža temperatura zraka. No, to nas 15-ak entuzijasta nije spriječilo da uživamo u prekrasnoj prirodi Medvednice.

Iako nas je brojčano bilo dosta manje nego zadnji puta bili smo mala ali vesela družina :). Od Šestinske crkve krenuli smo prema krajnjem odredištu PD “Grafičar”.

DSC_0867

Krenuli smo putem Lagvića do Kraljičinog zdenca gdje smo se i prvi puta odmarali. Ova ruta je bila manje zahtjevnija i kraća nego prošla ali zanimljivija jer se prolazi kroz poučnu stazu Miroševec koju prati potok i  bezbroj  malih slapova tako da smo svi uživali u šumi i žuboru potoka. Nakon Kraljičinog Zdenca staza postaje malo strmija i bio je otežan prolazak na nekim dijelovima staze zbog porušenih stabala ali na kraju je to svima nama bilo zanimljivo jer smo  morali preskakati i provlačiti se kroz debla i korijenja porušenih stabala.

DSC_0859

U planinarskom domu sad već tradicionalno popila se Velebitska piva, par rakija i nakon toga smo krenuli prema Medvedgradu preko kojeg smo se vratili do Šestina.

Trener Alen je na kraju napravio dobro istezanje sa našim polaznicima i svi smo se složili da smo proveli prekrasan dan iako oblaci iznad nas nisu tako govorili.

Voditeljica puta: Tina Šolja

 

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: