fbpx
Planirana i odrađena ruta 3. planinarskog izleta adidas škole trčanja

Mrcinom do vrha Medvednice – strma staza nije problem!

U nedjelju 6.5.2012. godine s početkom u 9h na Medvednici je održano treće planinarenje u sklopu adidas škole trčanja u Zagrebu. Uz već uobičajene četveronožne prijatelje pojavila se i rekordna brojka od 35 planinara/trkača! To nisu bili jedini rekordi koji su “pali” taj dan, jer je ovog puta voditelj bio Goran, što je motivacijski djelovalo da napredni dođu na vrh Sljeme prije njega, dok je pazio na rep povelike kolone.

Planirana i odrađena ruta 3. planinarskog izleta adidas škole trčanja
Planirana i odrađena ruta 3. planinarskog izleta adidas škole trčanja

Zanimljivo je da su strmu stazu bez problema odradili oni koje su se nje pomalo i pribojavali – redoviti trkački treninzi su učinkoviti ne samo u podizanju fizičkih mogućnosti, već grade i samopouzdanje i olakšavaju suočavanje sa novim izazovima. Kad jednom apsolutni početnik/početnica nakon 7 tjedana treniranja od 0 pretrči 3 km u komadu – nit strma Mrcina ne predstavlja neki problem!

Planinarenja nedjeljom otvorena su svim polaznicima adidas škole trčanja i njihovim prijateljima. Namjena im je dodatno pospješiti trkački napredak i oporavak te bolje aktivirati tijelo na potrošnju kalorija.

Planinarenje je fizička aktivnost koja omogućava i netrkačima većinu pozitivnih učinaka trčanja, a posebno je pogodna za osobe slabije fizičke kondicije ili sa neželjenim kilogramima.

Fotografije s ovog treninga koje je napravio Antonio Pejak možete pogledati ovdje – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150779329954733.408217.832664732&type=1

Iduće zajedničko druženje je u nedjelju 13.5.2012. u 9:00h, a planirana lokacija je pl. dom Glavica i obližnji predio Ponikve gdje će se održati mali tečaj snalaženja na planinarskoj karti.

Ukoliko nam se želite pridružiti, a niste član adidas škole trčanja, javite nam se na www.facebook.com/skola.trcanja ili na e-mail skola@trcanje.hr.

Autor: Ivan Posinjak iVsha

Podijeli tekst na društvenim mrežama: