fbpx

Najuspješniji trkački vikend u Splitu

Što reći nakon trkačkog vikenda provedenog u Splitu osim BRAVO! Bravo za sve članice i članove koji su trčali maraton, polumaraton i štafetu na Splitskom maratonu u nedjelju 23.2. Bravo za sve koji su oborili vlastite rekorde i popravili PB-ove, bravo za članove koji su nakon završene svoje utrke nastavili glasno navijati za ostale iz Trčaone, bravo za jedinstvo i rezultate koje nismo mogli niti sanjati.

Evo kratke statistike Trčaona kluba na Splitskom maratonu:

MARATON  

  • Ukupno 5 trkača
  • 2 novih maratonaca – Katarina i Karlo

Katarina Bekavac završila je svoj prvi maraton kao 2. u kategoriji Ž45 s rezultatom 3:52:13, što je i novi najbrži ženski rezultat Trčane na 42km!

Štafeta na postolju i naši novi maratonci u posebnim Trčaona majicama!

POLUMARATON

  • Ukupno 38 trkača
  • 2 novih polumaratonca – Marija Erceg i Leon Mihić

Čak 31 trkač/ica ostvarilo je svoj PB*!

*PB – personal best, najbolji rezultat do sada na zadanom broju kilometara

Polumaratonci, maratonci i štafeta

ŠTAFETE

  • Ukupno 7 štafeta po 4 člana (28 trkača/ica)
  • Drugo mjesto ukupno u kategoriji ženska ekipa osvojili su „Utini anđeli“

Većina je ostvarila svoje PB na 10 kilometara!

 

UKUPNO

Polumaraton i maraton trčalo je 42 članova Trčaone, a od toga je njih 34 imalo svoja najbolja vremena. Samo 8 trkačica i trkača u svim disciplinama nisu ostvarili svoja najbolja vremena ali su utrku završili sa odličnim rezultatom. Najveći „skok“ ostvarila je Ana Lovrinčević koja je svoj dosadašnji rezultat na 21km smanjila za čak 37 minuta! Cure su na štafeti osvojile drugo mjesto ukupno i pritom se odlično zabavile.

Hvala Splitu na domaćinstvu, vidimo se i iduće godine!

Ovi rezultati i jesu i nisu iznenađenje za trenere Trčaone jer svi smo vjerovali u svoje polaznike. Sada se najbolje vide rezultati upornog rada i treniranja tijekom cijele godine, a posebno ove zime. Čestitamo! Vaši rezultati naša su najveća nagrada i potvrda rada.

Odličnim rezultatima, druženjem i dobrim provodom završili smo ovaj trkački vikend ali i tek otvorili sezonu utrka. Ako smo ovako startali 2020., kakvi će tek rezultati biti na 100 milja Istre i u Radencima. 🙂

Više fotografija s utrke možete pogledati na Facebook stranici Trčaone.

Napisao: Marko Bićanić, trener Trčaone

Podijeli tekst na društvenim mrežama: