Nezaboravna Banja Luka

Naše nezaboravno putovanje u Banja Luku krenulo je u subotu oko 11 sati iz Zagreba po ugodnom i lijepom vremenu te smo već oko 14 sati bili na podjeli paketa koja se odvijala u novoizgrađenom sportskom kompleksu u centru grada.

Već pri samom izlasku iz autobusa bili smo ugodno iznenađeni ljepotama grada naših domaćina, a isti osjećaj se prožimao kroz ostatak subote i nedjelje. Kada već govorimo o našim domaćinima, ovim putem bih im želio zahvaliti na srdačnosti i gostoprimstvu koje su nam ukazali u svakom trenutku našeg boravka – hvala Aliji i Teodori te ostatku ekipe iz organizacijskog tima utrke.

No, vratimo se našoj avanturi u Banjoj Luci. Nakon preuzimanja startnih paketa i ostavljanja stvari u hotelu iskoristili smo ostatak popodneva i večeri kako bi istražili grad i upoznali se s rutom za sutrašnje utrke te općenito atmosferom u gradu.

Za sve navedeno vjerujem da svi koji su bili mogu reći samo pozitivne stvari – počevši od novoizgrađenih sportsko-rekreativnih kompleksa, gastronomske ponude, ljubaznosti ljudi pa do, nama iznimno bitno, velike količine zelenila po cijelom gradu i uzduž rute naših utrka. Nakon upoznavanja grada krenuli smo prema hotelu kako bi se dobro odmorili za rano dizanje na dan utrke.

S obzirom na to da je start utrka bio u 8 sati (što je pozitivno s obzirom na datum održavanja utrke) nedjeljno jutro je za većinu startalo u 5:30 s početkom doručka. Nakon toga su uslijedile posljednje pripreme prije odlaska na zagrijavanje. Početak zagrijavanja je bio uz jutarnje sunce te ugodnu (osvježavajuću) temperaturu što nas je u kombinaciji s trčanjem do starta utrke u potpunosti razbudilo te su svi maksimalno spremni dočekali start utrke.

Iako je temperatura rasla svakim prijeđenim kilometrom, treba reći kako je minimalno dvije trećine rute bilo „skriveno“ pod gustim krošnjama vrlo zelenog centra Banja Luke kojim je ruta utrke prolazila. Ta činjenica, u kombinaciji s gotovo u potpunosti ravnom utrkom, gusto postavljenim okrepnim stanicama, punktovima s glazbom i proaktivnim volonterima je dovela do toga da ste ostvarili fantastične rezultate!

Bilo je tu rušenja osobnih rekorda, fantastičnih plasmana, a i pobjeda samih sebe u trenucima kada je „zapelo“ u utrci. Na sve vas smo vrlo ponosni!

Po završetku utrka, pozitivne vijesti samo su se pojavljivale, a prvo ćemo krenuti s proglašenjem naših najbržih dama i gospode na Prvenstvu Trčaone za 2024. godinu.

Najbrže žene na Prvenstvu Trčaone u polumaratonu:

  1. Ana Karača – 1:48:38
  2. Tea Babić – 1:57:18
  3. Magdalena Lulić – 2:03:18

Najbrži muškarci na Prvenstvu Trčaone u polumaratonu:

  1. Matija Habijanec – 1:28:50
  2. Krunoslav Kovaček – 1:35:16
  3. Mihovil Žokvić – 1:36:47

Nadalje, naše cure u sastavu Saida Pirić Veseli, Natali Vulić i Ivana Ćuro su u timskoj utrci na 5 kilometara briljirale te se u Zagreb vraćaju kao pobjednice u ženskoj konkurenciji timske utrke!

U konačnici, završavamo s dvije nagrade koje smo svi zajedno ostvarili. To su nagrade za Trčaonu kao najbrojnijeg tima, ali i najbržeg tima! Nagrada za postignuto je bio ručak i piće u obližnjem restoranu što smo nakon svih istrčanih utrka objeručke prihvatili.

Nakon ručka smo se zaputili u hotel te krenuli prema Zagrebu. Iako je putovanje trajalo puno duže nego što smo očekivali, treba reći kako razgovori, dogovori, glazba i kartanje nisu stali ni u jednom trenutku te smo izvukli maksimalnu pozitivu iz našeg dugog probijanja kroz prometnu gužvu. Ovim putem bih dodatno čestitao našoj Ani koja je u nedjelju postala dupla prvakinja – u polumaratonu, ali i u beli!

Već ovaj vikend nam slijedi posljednja utrka prve polovice ove godine (Zaprešić), a nakon toga slijede lagani treninzi i pripreme za jesensko-zimski dio sezone koji nam je pun utrka. Bravo još jednom svima i nadam se da ćemo imati što više ovakvih odlazaka na utrke (minus spori povratak u Zagreb).

Napisao: Filip Koražija – glavni trener u školi i klubu trčanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: