Novi režim treniranja u Trčaoni

Nakon dvomjesečne stanke, koju smo imali početkom godine, Trčaona škola i klub trčanja i nordijskog hodanja nastavila je raditi punom parom. Nikada više članica i članova nije dolazilo na trening, a mi smo od samog početka propisali i držali se baš svih propisanih epidemioloških mjera – razmak od 1,5 m, bez fizičkog kontakta, bez mijenjanja grupa, popisi na svakom treningu….

Sve do studenog 2020. nismo imali niti jedan slučaj prenošenja virusa s trkača na trkača unutar Trčaone, a svi sudionici naših treninga osjećali su se odlično i gradili su u svoj imunitet uz odgovorno ponašanje. Sve do sada.

 

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH (https://civilna-zastita.gov.hr/), koja je stupila na snagu s danom 28.11.2020. i kojom se uvode nove mjere radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, primorani smo do daljnjeg obustaviti provođenje svih organiziranih grupnih treninga (trčanje, nordijsko hodanje, trail).

 

U spomenutoj Odluci nismo pronašli zabranu provođenja rekreacije na otvorenom ali isto tako nismo pronašli ni suprotno. Trčaona je najstarija i najveća škola trčanja i apsolutno želimo biti 100% sigurni u legalnost svog rada prije nego nastavimo. Obzirom da nismo nakon nekoliko upita dobili jasan odgovor Stožera civilne zaštite, donijeli smo odluku o obustavljanju organiziranih treninga sve dok ne dobijemo jasno očitovanje Stožera.

Dok čekamo pozitivan ili negativan odgovor nećemo mirovati već se prilagođavamo novonastaloj situaciji na najbolji mogući način.

 

Što to točno znači?

  1. SAMOSTALNO ODRAĐIVANJE TRENINGA – Treneri do daljnjeg ostaju u komunikaciji s članovima kroz interne WhatsApp/Viber grupe gdje će pružati sve potrebne savjete o samostalnom provođenju treninga, voditi evidenciju treninga i napredak te motivirati da se treninzi ne preskaču. Aktivni članovi imat će dostupan plan i program treninga kroz Trčaona sustav.
  2. ONLINE TRENINZI SNAGE – Nastavljamo s online treninzima snage uživo, koji će se održavati svaki ponedjeljak i četvrtak od 19h i biti će dostupni SVIM AKTIVNIM ČLANOVIMA TRAČONE!
  3. IZAZOVI I NAGRADE – Za sve članove koji će redovito odrađivati sve treninge tu su i vrijedne nagrade sponzora, a da treninzi budu zanimljiviji ubacit ćemo i razne izazove. Treneri ih upravo smišljaju. 😉

 

Jednoglasan stav svih nas u Trčaoni, ali i stav drugih škola i klubova, je da se sa sportom i rekreacijom NE SMIJE STATI jer pozitivan učinak i blagotvornost tjelesne aktivnosti na fizičko i mentalno zdravlje u ovom su trenutku izrazito značajni i ne može ih se osporiti!

 

Cijeli Trčaona tim od srca zahvaljuje svim svojim članovima što su se u proteklih 6 mjeseci na treninzima ponašali odgovorno i slijedili sve epidemiološke upute. Nadamo se kako će i naše odgovorno ponašanje u periodu koji dolazi biti od značaja za kolektiv, ali isto tako da ćemo se vrlo brzo vratiti starom načinu treniranja uživo.

Ostanite aktivni, poštujte sve propisane mjere i budite zdravi! Za osmišljavanje treninga ćemo se mi pobrinuti. 🙂

Možda nismo fizički zajedno, ali smo i dalje velika Trčaona obitelj!

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: