fbpx

Održano predavanje „Farmacia savjetuje – IMUNITET“

Ljerka Jurić Karoli, magistra farmacije ispred ljekarničke ustanove i Sportskog savjetovališta Farmacia, našeg dugogodišnjeg suradnika, održala je u srijedu 16.12.2020. za članice i članove Trčaone zanimljivo i korisno predavanje na temu „Sportaši i imunitet“.

Predavačica Ljerka Jurić Karoli

Predavanje se održalo online i trajalo je gotovo sat vremena. Govora je bilo o utjecaju prehrane na imunološki odgovor sportaša odnosno što i kako te koliko unosimo u tijelo i u kojoj hrani se nalaze važni elementi za izgradnju što boljeg i jačeg imuniteta.

Važan naglasak stavljen je na činjenicu kako nije dovoljno samo uzimati dodatke prehrani, poput vitamina i minerala u kapsulama, već dodatci prehrani trebaju biti ono što im sam naziv otkriva – nadopuna kvalitetnoj, raznovrsnoj i zdravoj s dovoljnim unosom makro i mikronutrijenata.

 

Pogledajte kratak presjek predavanja s najvažnijim informacijama.

“Poruka predavanja nije uzimajte što više dodataka i u velikim količinama jer u vašim je rukama pravilno podešavanje i doziranje prehrane i dodataka prehrani prema količini aktivnosti koju imate, ali i prema vašoj dobi, spolu i načinu života. Zapamtite kako je upravo hrana baza iz koje crpimo sve navedeno, ali ako što moramo istaknuti onda je to vitamin D kao bitna potpora našem imunitetu, posebice u zimskim mjesecima i u sezoni virusa koja nas trenutno okružuje za što postoje znanstveni dokazi. “ – naglasila je na kraju predavanja magistra farmacije Ljerka Jurić Karoli.

 

 

Zahvaljujemo našoj dragoj Ljerki Jurić Karoli ispred Farmacia sportskog savjetovališta na još jednom sjajnom i aktualnom predavanju.

 

Za kraj ogledajte preporuke za adekvatne dodatke prehrani koje možete nabaviti u svim Farmacia ljekarnama i na Farmacia web shopu:

Dietpharm Bio-C 500, 40 kapsula, 57,60 kn

Life Time Vitamin D3 1000 I.U., 29.4 ml, 109,96 kn

Solgar cink kelat, 100 tableta, 124 kn

Nutrimmun Probiotik Protect, 30 vrećica, 300 kn

Terranova Vitamin D3 1000 i.u. (25µg) kompleks, 50 kapsula, 151,51 kn

Terranova Mikroflora kompleks, 50 kapsula, 180,71 kn

Solgar Omega-3 double strenght, 30 kapsula, 157,20 kn

Pileje Lactibiane tolerance, 30 kapsula, 228,29 kn

Dietpharm Vitamin D 400 IU oralni sprej, 10 ml, 59 kn

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: