fbpx

Održano prvo od tri Farmacia predavanja o prehrani

U subotu 11.5. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu, održano je predavanje o prehrani sportaša rekreativaca koje je vodila Ljerka Jurić Karoli magistra farmacije, ispred Farmacia ljekarničke ustanove i Sportskog savjetovališta Farmacia.

Predavačica Ljerka Jurić Karoli, magistra farmacije

U malo više od sat vremena zanimljivog predavanja prepunog informacija saznali smo odgovore na pitanja o tome što, kako i kada jesti kako bi poboljšali svoje mogućnosti i ostali zdravi. Anemija kod trkača/sportaša rekreativaca zauzela je također važan dio predavanja jer se o ovoj temi malo priča, a izrazito je bitna posebno kod trkačica. Naši polaznici iz Trčaona Klubu, koji već imaju znanje o prehrani s prošlogodišnjeg predavanja, došli su ponoviti gradivo (bravo ekipa!) ali i saznati koje dodatke prehrani mogu upotrebljavati jer njihova kilometraža na treninzima i intenzivne pripreme za utrke traže posebnu pozornost.

Na ovakvom predavanju posebno nas raduju vaša zanimljiva pitanja.

Nakon prezentacije i puno konstruktivnih pitanja,  polaznici su isprobali Omron dijagnostičku vagu BF 511 koja mjeri udio masnog tkiva u organizmu, visceralno (unutanje) masno tkivo, udio mišićnog tkiva te bazalni metabolizam u kcal. Miljana Azenić, mag.cin. savjetnik sportske prehrane, izvršila je mjerenja te sve zainteresirane za dodatne informacije pozvala u Sportsko savjetovalište Farmacie. Naši pokrovitelji Farmacia i Franck osigurali su za prisutne i prigodne poklone.

Slijedeća postaja je Rijeka u četvrtak 16.5. od 19:00h (prijave su otvorene na bit.ly/TerminRijeka ) te Split u utorak 21.5. u 18:00h (prijave na bit.ly/TerminSplit)

Vidimo se!

www.farmacia.hr/sportsko-savjetovaliste/

Podijeli tekst na društvenim mrežama: