PD Grafičar, Medvedgrad

Početak drugog planinarenja po Medvednici započelo je kod šestinske crkve. Brojčano nešto slabiji nego nakon prvog planinarenja, krenuli smo prema krajnjem odredištu PD ¨Grafičar¨. Krenuli smo putem Lagvića do Kraljičinog zdenca gdje smo se i prvi puta odmarali. Ova ruta je bila nešto malo manje zahtjevnija i kraća nego prošla ali zanimljivija jer se prolazi kroz poučnu stazu Miroševec koju prati potok i  bezbroj  malih slapova tako da smo svi uživali u šumu i žuboru potoka.

pl1

Nakon Kraljičinog Zdenca staza postaje malo strmija i bio je otežan prolazak na nekim dijelovima staze zbog porušenih stabala koja su ostala nakon velikog nevremena koje je nedavno pogodilo Medvednicu ali na kraju je to svima nama bilo zanimljivo jer smo  morali preskakati i provlačiti se kroz debla i korijenja porušenih stabala.

pl4

Kako smo se penjali susretali smo sve više drugih planinara, a zadnjih 15-ak minuta priključila nam se i jedna starija gospođa koja je zajedno s nama došla do cilja. 🙂

Na terasi planinarskog doma tražili smo zrake sunca jer je lagano puhao vjetar pa smo se svi brže bolje išli preskidati. Pojelo se nešto graha, popilo par Velebitskih piva, lijepo smo se družili i nasmijali i nakon sat vremena lagano smo krenuli prema dolje.

Vraćali smo se stazom preko Medvedgrada pa do Šestina.

pl2

Nakon trening-izleta napravili smo istezanje i sada svi jedva čekamo sljedeće planinarenje.

Tina Šolja, trenerica

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: