Kornjača na Medvednici

Po-žuri po-lako!

U nedjelju 27.5.2012. godine s početkom u 9h na Medvednici je održano peto planinarenje u sklopu adidas škole trčanja u Zagrebu na centralnom dijelu Medvednice. Skupina od 14 trkača i njihovih prijatelja kretala se rutom od Markuševca do Hunjke i preko Gornjeg i Donjeg Mrzljaka nazad na Bačun. Napravili smo krug od 15 km i 800tinjak metara uspona i isto toliko silaska, za samo 4 sata hodanja, a da se pritom nismo niti previše zapuhali. Planinarenje su “vodili” uz budno oko voditelja Ivana Posinjaka Ivše sami trkači planinari koji su prošlog vikenda imali tečaj snalaženja na planinarskoj karti na predjelu Ponikva.

Strmina više ne predstavlja problem, zahvaljujući treningu trčanja
Strmina više ne predstavlja problem, zahvaljujući treningu trčanja

Kornjača koju smo sreli putem izvrsno je ilustrirala nekoliko pravila poželjnog trkačkog napretka. Kreće se polagano, sustavno, bez pretjerivanja i redovito sa treninzima, koji postaju sve zahtjevniji, a kako raste sprema trkača subjektivno postaju lakši i time pridonose zadovoljstvu trčanja. Na planinarenju se lijepo vidjelo kako se “kornjače” postupno pretvaraju u “zečeve”, izbjegavši ozljede i demotivaciju koja nastaje kada se trenira sam bez stručnog vodstva i/ili uzima preveliki trkački “zalogaj” – zato se “požurimo polako”.

Planinarenja nedjeljom otvorena su svim polaznicima adidas škole trčanja i njihovim prijateljima. Namjena im je dodatno pospješiti trkački napredak i oporavak te bolje aktivirati tijelo na potrošnju kalorija.

Planinarenje je fizička aktivnost koja omogućava i netrkačima većinu pozitivnih učinaka trčanja, a posebno je pogodna za osobe slabije fizičke kondicije ili sa neželjenim kilogramima.

Fotografije i rutu sa ovog treninga možete pogledati ovdje – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.370816629648746.87987.325027877560955&type=1

Iduće zajedničko druženje je biti će u srpnju jer nam je lipanj prepun trkačkih događanja – škola ide na utrku od 5 km na Plitvice, sudjeluje na utrci Volim trčanje, okušati će se i u trekingu Kameni Svati, a krajem mjeseca je i produženi vikend.

Ukoliko nam se želite pridružiti, a niste član adidas škole trčanja, javite nam se na www.facebook.com/skola.trcanja ili na e-mail skola@trcanje.hr.

Autor: Ivan Posinjak iVsha

Podijeli tekst na društvenim mrežama: