fbpx

Pobjednici Trčaona zimske lige

Ovaj tjedan (6. i 7. ožujka) službeno je završila Trčaona zimska liga koja je, kako joj i samo ime kaže,trajala tijekom zime i sastojala se od 5 kola.

Uobičajene treninge rastrčavanja malo smo začinili zabavom i snalažljivošću. Svaka grupa Kluba tvorila je jednu ekipu. Ekipe su na tih 5 treninga (5 kola) dobile mapu s točno zadanom rutom, a na ruti su bili označeni brojevi 1-10 sa brojem zadataka i pitanja. Na mapi, gdje je bio označen broj 1, nalazio se odgovor na pitanje broj 1. Kako bi uspješno završili natjecanje potrebno bilo je posjetiti sve točke tog treninga i točno odgovoriti na sva pitanja i zadatke.

Od 5 kola, 3 su bila kola orijentacijskog trčanja,dok su 2 kola bila kreativna. Kreativni zadatci bili su: smisliti pjesmu o svojoj grupi (bilo je stvarno sjajnih) dok je za posljednje kreativno kolo zadatak bio smisliti novi slogan Trčaone za nove polaznike škole trčanja i nordijskog hodanja u 2019. godini.

Primarni cilj zimske lige je treninge rastrčavanja, koji s vremenom postanu pomalo “monotoni”, nadopuniti zabavom i uključiti natjecateljski duh polaznika Kluba. Prema rekacijama svima se ovaj način treniranja jako svidio. Drugi cilj bio je polaznike naučiti orijentaciji uz pomoć karte i potaknuli što bolje snalaženje u prostoru. I tu je vidljiv značajan napredak. Posljednji cilj je potaknuti maštu i timski rad unutar pojedine grupe/ekipe.

Pobjednici prve Trčaona zimske lige 2019. osvojili su pehar, diplomu i pizzu za cijelu ekipu. 🙂

Maksimir – Emax (D grupa)

savski nasip – Puževi (A grupa)

Čestitamo svim sudionicima Zimske lige. Mi nastavljamo dalje i uskoro donosimo nove izazove!

Napisao: Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: