fbpx

Početnička grupa Trčaone trail 2020.

Trčaona trail ekipa poznata je po tome što im žilama, osim krvi, teku još šume i brda. Vikend poslijepodne trail trkačima rezervirane su za punjenje baterija na šumskim treninzima.

Ukoliko želiš isprobati čari traila te se upoznati sa specifičnostima trail trčanja i tako dodatno napredovati, onda je ovo prava prilika za tebe jer pokrećemo novu početničku trail grupu koja starta 13.9..

Evo odgovora na sva važna pitanja…za početak. 🙂

 

Što je trail trčanje?

Trail trčanje podrazumijeva trčanje na podlogama koje nisu cestovne, a tu spadaju šumski putevi, staze, makadami, livade, brda. Sve to dodatno je često začinjeno visinskom razlikom koju treba svladati te blatom, kišom, snijegom i ostalim čarima traila zbog kojeg ga toliko volimo. Neki će reći kako im je taj tjedni trening u prirodi redovita psihoterapija te vrijeme kada pune mentalne baterije za naredni radni tjedan.

Ovakva vrsta trčanja zahtijeva određenu trkačku formu, posebnu trkačku opremu te specifičnu tehniku kretanja po različitim terenima i profilima staza. Sve to naučiti ćete u Trčaona trail juniorima, kako od milja zovemo početničku trail grupu koja, kada dođe za to trenutak, postaje dio Trčaona trail seniora, iskusnih trail trkača Trčaone.

 

Za koga je početnička trail grupa?

Priključiti se mogu svi koji imaju trkačkog iskustva, bilo da je riječ o školarcima ili klubašima koji redovito treniraju u školi/ klubu, odnosno koji mogu istrčati 5 km u komadu.

Kako će izgledati treninzi?

Prvo ćemo imati uvodno predavanje o trail trčanju gdje ćemo opisati što je trail trčanje te kako izgledaju trail treninzi, koja je oprema potrebna za trail, a nakon toga slijede treninzi. Treninzi će biti koncipirani tako da ćemo prvo učiti tehnike trail trčanja po različitim profilima i terenima te s vremenom progresivno napredovati povećavajući kilometražu, visinsku razliku i samu tehničku zahtjevnost staza uz neizostavni osmijeh na licu. 🙂

 

Kada i gdje se održavaju?

Treninzi će se održavati nedjeljom od 8:30h, počevši od 13.9.2020. te će trajati 9 tjedana.

Prva 4 treninga su u Maksimiru (okupljanje na Maloj pozornici), a idućih 5 je u parku Dotrščina. Nakon tih uvodnih 9 tjedana trail juniori priključuju se postojećoj trail grupi koja trenira subotom poslijepodne.

 

Članarina

Članarina za ovaj početnički tečaj iznosi samo 170 kn, a vrijedi za period 13.9.-31.12.2020.

 

Tko su treneri?

Treninge u trail sekciji vodim ja, trener Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb i strastveni ultra trail trkač te trener Trčaone Zagreb Filip Koražija, specijalist za kratke trail utrke.

Kroz Trčaonu trail vode vas treneri Filip i Marko

Gdje se mogu prijaviti za početničku grupu?

Potrebno je ispuniti obrazac bit.ly/TrailJuniori2020 

 

Uvodno predavanje

Kako bi vas adekvatno upoznali sa svim informacijama, opremom i načinom treniranja Trčaona trail grupe, održat ćemo uvodno predavanje u subotu 5.9. u 10:30 na klupicama na Velikoj livadi parka Maksimir (kod Velike pozornice). U slučaju lošeg vremena predavanje selimo u dvoranu na lokaciji naše svlačionice Privatna klasična gimnazija, Harambašićeva 19.

*U slučaju selidbe u dvoranu nošenje maski je obavezno, kao i dezinfekcija ruku.

Svoj dolazak na predavanje potvrdite na Facebook eventu: Trčaona Zagreb – Uvod u trail trčanje

 

Probajte i siguran sam kako ćete se zaljubiti u trail, mnoge članice i članovi već jesu.

 

Trener Marko Bićanić

Podijeli tekst na društvenim mrežama: