PREDAVANJE – Važnost prehrane u sportovima izdržljivosti by Farmacia

Trening je osnova napretka u svakom sportu, no prehrana je nužna potpora koja nas može i unaprijediti i unazaditi. Često se krećemo baviti nekim sportom rekreativno u cilju smanjenja tjelesne mase, no da bismo do željenog rezultata došli, nije dovoljno, niti čak uopće preporučljivo samo puno trenirati i manje jesti.

Poznavanje zakonitosti metabolizma u pojedinim sportovima, informacija o tome koje energetske sustave aktiviramo i kako i čime ih hranimo, od velike je važnosti u tome kako ćemo si i kada složiti obroke te od kojih namirnica i što time postižemo.

U sportovima izdržljivosti važan fokus stavljen je na ugljikohidrate kao osnovno gorivo energetskih sustava, no nikako se ne smiju zanemariti proteini niti masti, i to više u korist nezasićenih masnih kiselina.

Zašto i kada ugljikohidrati niskog ili visokog glikemijskog indeksa, zašto, kada i koliko proteina, trebaju li nam dodaci prehrani – ako da, koji i koliko, samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti i zajednički doći do smjernica o tome kako uz treninge i posloženu prehranu doći do optimalnih sportskih rezultata.

Ovako predavanje o prehrani za 22.4. najavljuje Ljerka Jurić Karoli, magistra farmacije ispred Farmacia Sportskog savjetovalista Kreni, koji su naši dugogodišnji partneri.

Za sve aktivne članove Trčaone (trčanje i nordijsko hodanje) organiziramo bez premca najpopularnije predavanje od svih naših predavanja – ono o prehrani u sportovima izdržljivosti poput trčanja i nordijskog hodanja. Ljerka je i sama dugogodišnja iskusna trkačica na druge pruge što znači kako će savjeti dolaziti iz stručnog ali i osobnog iskustva. Ovo je predavanje koje ne smijete propustiti stoga nam se pridružite na lokaciji:

 

subota, 22.4. 2023. u 19h

Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, I kat (ZICER) – LOKACIJA

Prezentacijska dvorana

 

Svi koji dođu na predavanje mogu isprobati Omron dijagnostičku vagu BF 511 koja mjeri udio masnog tkiva u organizmu, visceralno (unutanje) masno tkivo, udio mišićnog tkiva te bazalni metabolizam u kcal. Miljana Pavković, mag.cin. savjetnik sportske prehrane, biti će dostupna za sve dodatne informacije i dogovore oko Sportskog savjetovališta Farmacia.

 

Svoj dolazak potvrdite u Trčaona aplikaciji jer broj mjesta je ograničen!https://bit.ly/PredavanjeFarmaciaPrehrana 

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: