fbpx

Predavanje za Trčaona klub – zašto i kako dozirati intenzitet aktivnosti?

Sve članove i članice Trčaona Kluba pozivamo na iznimno važno i zanimljivo predavanje koje će održati  doc. dr. sc. Vlatko Vučetić s Instituta za Kineziologiju Kineziološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

četvrtak, 5. ožujka 2020. od 19:30h

Haramabašićeva 19 (Privatna klasična gimnazija Zagreb, dvorana 3. kat)

 

TEMA PREDAVANJA

Hodanje i trčanje zasigurno su najjednostavnije tjelesne aktivnosti, primjerene skoro svakom čovjeku i jedne od prvih koje smo naučili nakon rođenja. Ove dvije aktivnosti dostupne su svim zdravim i pokretnim ljudima, a ujedno su jedne od najzdravijih i najboljih aktivnosti za cjelokupno zdravlje čovjeka. Hodanje i trčanje su prilagodljivi,  jer ih možemo prakticirati u bilo koje doba godine i na raznim terenima od šume preko ceste pa čak i plaže.

No za aktivnije bavljenje ovim tjelesnim aktivnostima važno je planirati i kontrolirati intenzitet aktivnosti, naučiti pravilnu tehniku hodanja, trčanja i disanja. Jedna od najdostupnijih metoda i najlakših načina praćenja intenziteta aktivnosti, a samim time i opterećenja našeg kardiovaskularnog sustava, je praćenje promjena frekvencije srca.

Odgovore na pitanja kao što su: Što su trenažne zone i kako ih odrediti? Kako pravilno disati i koja je fiziološka pozadina trčanja polumaratona (što se događa ako se na utrci krene prebrzo, te koliko brzo možete trčati obzirom na razinu treniranosti), ali i mnoga druga mnoga druga dati će vam doc. dr. sc. Vlatko Vučetić na predavanju pod naslovom: Hodanje i trčanje –  zašto i kako dozirati intenzitet aktivnosti?

 

 

 

Doc. dr. sc. Vlatko Vučetić, voditelj je dijagnostičkog centra Instituta za Kineziologiju Kineziološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstojnik Studijskog centra za izobrazbu trenera, dobitnik nagrade za najboljeg kondicijskog trenera Hrvatske u 2019. godini te kondicijski trener brojnim poznatim sportašima poput Luke Modrića.

Vidimo se na predavanju!

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: