fbpx

Pripreme za B2B Run u izvedbi Trčaone

Treneri Trčaone škole trčanja u posljednja su tri mjeseca imali priliku trenirati zaposlenike tvrtki, koje su se željele pripremiti za utrku B2B run u Zagrebu. Evo što su treneri Marko Bićanić i Marco Ristić rekli o pripremama i samoj utrci na 5 kilometara, koju su prošli tjedan u Zagrebu, svi uspješno završili.

Zaposlenici tvrtke ABB i njihov trener Marco Ristić

Druženje sa zaposlenicima tvrtke ABB smo započeli u 7 mjesecu. Na prvim treninzima nam je bila zadaća odrediti trenutno stanje kako bismo mogli napraviti plan i program. Nekolicina je već ranije trčala dok su se ostali bavili nekom drugom vrstu aktivnošču.

Plan i program je bio namijenjen za 7. i 9. mjesec, dok je 8. mjesec bio rezerviran za godišnji odmor. Krenuli smo laganim aerobnim treninzima te postepeno produživali dužinu treninga. Prije i malo nakon godišnjeg odmora, odradili smo nekoliko bržih treninga s kratkim dužinama dok smo zadnje dane zaokružili umjerenim i laganim treninzima pred utrku. Sama utrka je bila duga 5km te su svi bili i više nego spremni za navedenu dužinu.

Usporedivši rezultate s utrke s rezultatima koje smo izmjerili prije treninga, dobili smo veliki pomak naprijed. Svi su bili u mogučnosti istrčati 5km, dok je većina popravila i svoje osobne rekorde za 5 minuta na 5km.

S obzirom da je za neke B2B Run Zagreb bila prva službena utrka, oduševljenje trčanjem na takvom eventu nije izostalo. Ja sam kao trener iznimno zadovoljan napretkom  i kako su  uspjeli uskladiti trčanje sa svakodnevnim aktivnostima. Vjerujem kako su im se sudjelovanjem na ovoj utrci otvorili novi vidici i rodila želja za nastavkom treniranja.

Marco Ristić, Trčaona Zagreb

Zaposlenici tvrtke Crowe Horwath prije utrke i njihov trener Marko Bićanić

Zaposlenici tvrtke Crowe Horwath, njih 12 koji su se pripremali za B2B utrku zajedno s polaznicom Trčaone Marijanom Margaretić, nisu imali puno prijašnjeg trkačkog iskustva.

Kada smo krenuli s treninzima polako je na vidjelo izlazilo oduševljenje trčanjem i pripremama za utrku, što je naravno na kraju rezultiralo i boljim rezultatima. Osim treniranja i radu na tehnici trčanja, odradili smo i upoznavanje s pojmovima kadenca, obrasci disanja te ostalim sastavnim dijelovima trčanja. Osobni dojam je da su svi nakon treninga dobili drugačiji pogled na trčanje, što se pokazalo kao praksa i kod većine polaznika škole trčanja. Neki su odradili i probni trening u Trčaoni i žele nam se priključiti iduće sezone.

Utrku su svi uspješno završili. Iako su taj dan radili, skupili su snage i istrčali B2B bez stajanja, a nekima je to bila prva utrka u životu. Komentari koje smo dobili nakon uspješno završene utrke su: želim popraviti vrijeme iduće godine, želim do polumaratona za godinu dana i bilo je super svakako idemo opet.

Vesela je to ekipa i baš je bio užitak raditi s njima. Zadovoljan sam što sam dobio priliku otvoriti im vrata, za njih jednog potpuno novog svijeta – onog trkačkog.

Marko Bićanić, Trčaona Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: