(Pro)ljetno prvenstvo Trčaone na 21K u Čakovcu

Iza nas je dug period kvalitetnih priprema, mnogo kilometara i treninga, a za to sve mogu samo još jednom reći – BRAVO! Za naš prvi polumaraton i utrku na 5 kilometara ove godine smo izabrali Čakovec i Polumaraton Zrinskih u sklopu kojeg smo imali i naše Prvenstvo Trčaone u polumaratonu.

Okupljanje za polazak prema Čakovcu autobusom je bilo u 6 ujutro, zajedno s pojavom prvih sunčevih zraka. Pri dolasku u Čakovec dočekalo nas je sunčano vrijeme i ugodna temperatura. Nakon skupljanja startnih paketa i presvlačenja krenuli smo na zagrijavanje, ali prije svega smo „okinuli“ fotku. Potom smo se rasporedili po grupama za zagrijavanje sukladno željenom tempu trčanja.

Start utrke polumaratona i 5 kilometara je bio zajednički, u 9 sati. Prvih pet kilometara utrke polumaratona je ujedno bila i ruta staze utrke na 5 kilometara gdje je još uvijek ugodna temperatura doprinijela odličnim rezultatima na 5 kilometara te uz čestitke na nekoliko osobnih rekorda i uspješno završenih utrka svakako treba spomenuti i pohvaliti našu Sanju Žaju koja je osvojila odlično 2. mjesto u svojoj kategoriji!

Nakon odrađenih prvih 5 kilometara ruta polumaratona je nastavila izvan samog centra Čakovca te nakon otprilike 10 kilometara odličnog odrađivanja zacrtanih planova utrke započelo je značajno podizanje temperature te se sunce sve jače osjetilo u nezgodnim, otvorenim dijelovima utrke bez hlada. Sukladno tome, morali smo usporiti tempo trčanja te koristiti sve okrepe (koje su srećom bile svaka cca. 3 kilometra na stazi) kako bi se osvježili te izborili s vrućinom. Iako su ovi uvjeti otežali istrčavanje još i većeg broja osobnih rekorda, moram vas sve pohvaliti zbog hrabrog stava i slušanja savjeta koji su doprinijeli uspješnom istrčavanju utrka te čak i određenom broju osobnih rekorda i odličnih rezultata, a imajući na umu da svatko od vas u „rezervi“ ima još i brži rezultat u nogama po nešto ugodnijim uvjetima i nižim temperaturama. No i to je dio treninga i našeg puta gdje nećemo imati uvijek idealne uvjete za trening i utrke, stoga još jednom bravo svima na odrađenim utrkama i izlasku iz svoje zone komfora!

 

Nakon završenih utrka polumaratona i 5 kilometara uslijedila je pauza za presvlačenje i ručak te službena proglašenja koja su prethodila proglašenju najboljih na Prvenstvu Trčaone u polumaratonu. No neke naše cure nisu trebale čekati naša proglašenja jer smo u okviru službenog dijela proglašenja najuspješnijih u polumaratonu dočekali još dva odlična 2. mjesta u kategorijama – a ovaj put su to bile naše: Ivanka Matanović koja osim što rastura u polumaratonima, ima već i maraton u nogama, te Natali Vulić kojoj je ovo bio prvi polumaraton, a već je završila na postolju – bravo cure!

Osim Natali, ovdje bih čestitao i svim našim novim polumaratonkama i polumaratoncima koji su zbilja imali vatreno krštenje, a kojima mogu garantirati da će im već sljedeći polumaraton biti barem upola lakši sada kada je granica probijena, i to u ovako toplim uvjetima.

Nakon službenih proglašenja uslijedilo je proglašenje najuspješnijih na Prvenstvu Trčaone. Uz apsolutne kategorije (muškarci i žene) imali smo i dvije kategorije kod muškaraca, a tri kod žena. Čestitke najuspješnijima po kategorijama:

ŽENE – 31 i mlađe

 • Tea Babić
 • Tea Pintarić
 • Anamarija Babić

ŽENE – 32 do 44

 • Magdalena Lulić
 • Marija Ivanović
 • Irina Halar Srdarević

ŽENE – 45 i iskusnije

 • Marija Latinčić
 • Lidija Perić
 • Jasenka Kišanić

MUŠKARCI – 39 i mlađi

 • Matija Habijanec
 • Goran Markovčić
 • Domagoj Prnjak

MUŠKARCI – 40 i iskusniji

 • Saša Ilijić
 • Kristijan Galić
 • Robert Prnjak

Veliko hvala našem partneru Farmacia koji je osigurao vrijedne poklon pakete za one najuspješnije na prvenstvu!

I za kraj nam ostaju najbrže polumaratonke i najbrži polumaratonci Trčaone, a to su kod žena redom:  3. mjesto Anamarija Babić (1:59:24), 2. mjesto Tea Pintarić (1:57:19) i prvakinja Trčaone u polumaratonu za 2023. godinu – Tea Babić, s rezultatom 1:55:28. Kod muškaraca su najbrži bili: 3. mjesto Goran Markovčić (1:52:19), 2. mjesto (debitant!) Saša Ilijić (1:49:28) i prvak Trčaone u polumaratonu za 2023. godinu – Matija Habijanec, s rezultatom 1:29:31. Čestitke još jednom!

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE

Kraj utrka nije značio i kraj dana za naše trkače jer smo se po završetku proglašenja zaputili spram jednog od najljepših vidikovca u kontinentalnom dijelu Hrvatske – onom na Mađerkinom bregu. Tamo nas je dočekao predivan pogled koji seže i do nekoliko susjednih država. Uz to pojavio se i vjetar koji nas je ohladio nakon vruće utrke, a ohladila su nas (ili zagrijala ????) i vrhunska vina vinarije Štampar. Uz ugodno druženje na povjetarcu uz lijep pogled, polagano smo završili našu avanturu u Međimurju te se zaputili nazad prema Zagrebu gdje smo stigli oko 19 sati.

Nadam se da ste se uspjeli odmoriti, a uz taj odmor stižu nam i lakši treninzi koji će se protegnuti sve do naše sljedeće utrke – Wings for life u Zadru, ali o tome nekom drugom prilikom.

Za kraj bih vas sve još jednom pohvalio i naglasio kako smo svi mi treneri iznimno ponosni na vaš trud i rad te na sve ono što pokazujete svakodnevno na treninzima, ali i utrkama te samo tako nastavite i dalje.

Napisao: glavni trener trčaona u Trčaoni Filip Koražija

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: