fbpx

Prvi test – bez prepisivanja

Prošla su 4 tjedna adidas škole trčanja u Rijeci i rada po programu. Kao i u svakoj školi tako i u našoj ima štrebera, naprednih i oni manje naprednih. Da bismo utvrdili koga gdje svrstati, odlučili smo se za test – Tko brži na 1km.

Kako na našoj baznoj lokaciji škole (Kantrida) baš i nemamo uvjeta za provedbu testa, isti smo prebacili na Kostrenu. Kostena je inače omiljeno mjesto za trening mnogih riječkih trkača.

Vrijeme nam proteklih mjesec dana baš nije bilo naklonjeno, ali u subotu se potvrdilo ono da kritična masa pozitivne energije čini čuda tako da smo otjerali kišu. 🙂

Nakon razgibavanja i zagrijavanja, školarce smo podjelili u četiri grupe. Nervoza je rasla do starta prve grupe, ali brzo se pretvorila u glasno bodrenje kakvo svi mi trkači priželjkujemo da se desi na domaćim utrkama.

Kolega Mesec i ja moram priznati, više puta začuđeno gledali u štopericu iznenađeni odličnim rezultatima polaznika škole.

Nakon što smo “ispravili test”, pokazalo se da imamo par talenata i dosta nadarenih školaraca koji uz stručno vođenje i redovitost mogu postići dobre rezultate te cijelu jednu četu početnika.

Evo da spomenem i najbrže. Kod djevojaka to je Silvija Babić Mrakovčič sa odličnih 4:24, a kod dečki (još jedan) Damir Orbanić s fenomenalnih 3:20.

Za sve koji nisu mogli doći test se ponavlja sljedeću subotu u isto vrijeme na istom mjestu.

Na kraju bravo za sve, bili ste super. I poziv svima, dođite u školu, trčanje je konačno IN i u Rijeci.

Fotografije s testiranja – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.242834612492725.49294.100002985648264&type=1

Napisao: Damir Adžaga

Podijeli tekst na društvenim mrežama: