Prvi tjedan treninga u Trčaoni

Škola trčanja i nordijskog hodanja je odradila prvi tjedan trening. Početnu nervozu i strah zamijenili su osmijeh i upoznavanje s drugim polaznicima i trenerima. Iako nas vremenski uvjeti nisu mazili, svi su hrabro dolazili na treninge, a Trčaona Split svoj je odradila po kiši. Poruke koje dobivamo na društvenim mrežama Trčaone, vaše fotografije i međusobno bodrenje odličan su znak, a redovitost najbolja motivacija.

Iako je u prvom tjednu naglasak na polaznicima, koji po prvi put ulaze u svijet trčanja, ne smijemo zaboraviti i trenerice i trenere koji jednako intenzivno doživljavaju prve treninge s novom ekipom.

Evo što su rekli glavni treneri Trčaone Zagreb, Rijeka i Split:

Prvi je tjedan prošao odlično i većina polaznika škole trčanja se pripremila i informirala o onome što ih čeka tako da nije bilo previše pitanja. Mogli smo se odmah baciti na vježbanje snage kako bi lagano probudili uspavane mišiće. Generacija 2019. je vesela, motivirana i što je najvažnije redovita. Siguran sam kako će napredak biti vidljiv već idući tjedan, a njihov rad i trud nama je najbolja motivacija za rad.

Damir Adžaga, glavni trener Trčaone Rijeka

Više kiše palo je protekli tjedan nego cijelu prošlu godinu u Trčaoni, no to nas nikako nije obeshrabrilo. Prvi dojmovi su odlični, pozitivna ekipa koja je spremna učiti i napredovati u trčanju. Već nakon dva treninga vidi se da će biti puno smijeha i veselja koji će olakšati zajedničke kilometre trčanja ali i motivirati da se ostane svih 8 mjeseci škole. Kiša nam više ne može ništa i veselimo se svakon novom treningu.

Krešimir Tijardović, glavni trener Trčaone Split

Kišni prvi trening Trčaone Split

Proletio je tjedan škole trčanja, a prvi trkački koraci su iza nas. Naučili smo se zagrijati, raditi vježbe snage, upoznali smo se s tehnikom trčanja te sada ponavljamo i učimo, iz treninga u trening. Vesele i pitanja za vrijeme i nakon treninga jer naši polaznici žele znati više o trčanju. U petak imamo predavanje o tehnici trčanja gdje očekujem prepunu dvoranu. Oduševljava i velik broj trkača na prvom treningu, imajući na umu da je cijeli dan padala kiša, a temperatura je bila oko nule. To dovoljno govori o motiviranosti i odlučnosti budućih trkača da unesu pozitivne promjene u životu. Mi treneri smo jako zadovoljni prvim radnim tjednom. Dobre stvari su iza nas, a još bolje tek dolaze. Zasukali smo rukave i nastavljamo s radom već danas, pripremajući se za inicijalno testiranje na 1 km koje nas očekuje u subotu.

Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb

Prvi trening maksimirske grupe Trčaone Zagreb

Polaznika nordijskog hodanja u Trčaoni 2019. više je nego ikad! To nas iznimno veseli i jedva čekamo nove treninge. Prvi tjedan radili smo na upoznavanju s osnovama nordijskog hodanja i upotrebi štapova. Također razbijeni su mitovi kako je nordijsko hodanje “prejednostavno” i isključivo za treću životnu dob, kao i da su baš svi štapovi dobri za nordijsko hodanje. Treneri nordijskog hodanja iznimno su zadovoljni polaznicima koji su redoviti i znatiželjni pa tako pitanja ne nedostaje na svakim treningu. Vidimo se u ponedjeljak na novom treningu jer svašta smo vam pripremili.

Robert Bobinec, glavni trener nordijskog hodanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: