fbpx

Prvih mjesec dana škole trčanja i nordijskog hodanja!

Uspjeli su! Uspjeli su se pokrenuti i napraviti prvi trkački korak. Nakon mjesec dana više to nije jedan korak, nije čak ni stotinu metara. No nisu samo metri i kilometri ono što brojimo, već je to brojka od gotovo 1000 članica i članova u Zagrebu, Rijeci i Splitu koji tri puta tjedno dolaze na treninge i u svoj su raspored ubacili trčanje i nordijsko hodanje. Aktivniji život, druženje i upoznavanje drugih trkača kao i usvajanje novih znanja, sastavni je dio njihovog tjedna.

Trčaona Split na zagrijavanju.

Nakon mjesec dana upoznavanja, učenja osnova i tehnike stiglo je i testiranje na jedan kilometar. Naši trkači u školi trčanja pokazat će što su naučili i, na temelju rezultata koji dobijemo, biti raspoređeni u jakosne grupe. Hoće li to biti A, B, C, D grupa ili Rekreativka zapravo nije važno jer grupe se s vremenom mogu promijeniti kao i tempo trčanja ali sve ono što su učinili za sebe od kada su se pridružili Trčaoni ima daleko veću važnost.

Velik je napredak postignut od prvog treninga! Na slici Trčaona Zagreb Maksimir

Glavni trener Trčaone škole trčanja u Zagrebu Marko Bićanić i više je nego zadovoljan postignutim i nestrpljivo čeka vidjeti što će se sve razviti u slijedećih mjesec dana:

„Iako će tek na testiranju polaznici trčati svoj prvi kilometar u komadu, zapravo oni već trče 4 kilometra! Svi dobro napreduju što se tiče tehnike trčanja koja nam je na samom početku jako važna kako bismo u trčanje ušli dobro pripremljeni ali i izbjegli potencijalne ozljede. Velike greške smo ispravili, sada slijedi ispravljanje onih manjih te ponavljanje, ponavljanje i ponavljanje kako bi došlo do automatizacije pravilne tehnike. Vjerujem kako će u idućih mjesec dana, sve ono što su do sada naučili, znati sami primijeniti  bez da ih treneri ispravljaju.

Važno je naglasiti i kako su počeli ekonomičnije disati, uz 🙂 na licu, a dobra atmosfera i šale sada su sastavni dio treninga. Neki polaznici su za uskrsne praznike sami odradili trening što pokazuje visoku motivaciju. To je ujedno i ono što posebno veseli i motivira trenere u Trčaoni.

Slijedi nam testiranje na jedan kilometar i vidimo kako vlada pozitivna trema. Važno je samo da svi budu sigurni da to mogu istrčati, s pravom jer su zaista spremni. Ono što mene osobno veseli je velik broj polaznika na kišnim treninzima. Izgleda da je ovo jedna kišna generacija koju vremenski uvjeti neće pokolebati u namjeri da odrade trening! “

Škola nordijskog hodanja, dobila je i drugog trenera te novu početničku grupu.

Zbog velike zainteresiranosti produžili smo prijave u Trčaonu kroz cijeli mjesec i iznimno nam je drago što se trkači i nordijski hodači i dalje prijavljuju.

U ime cijelog Trčaona tima čestitamo polaznicima prvih mjesec dana škole trčanja i nordijskog hodanja! Samo tako nastavite i dalje jer čeka nas sjajna sezona.

Prvi kišni trening Trčaone Rijeka.

Napisala: Tea Gvardijan

Podijeli tekst na društvenim mrežama: