Prvo planinarenje na PD Lipa

Jutro je već dalo naslutiti da je pred nama jedan lijep dan te da će ovo biti lijep i sunčan izlet. Proljeće nam se vratilo, a vračaju se i ljudi na naše izlete. Jednostavno sunce nas mami u prirodu

Tako smo se 9h okupili u podsljemenskom naselju Hukmani. Kako je vrijeme odmicalo bilo nas je sve više i više, a dolaskom autobusa izašla je još jedna grupa te nas se na kraju skupilo 50-ak stalnih planinara “Vikendom na Medvednicu” ali i novih članova Trčaone škole trčanja. Nakon razgibavanja i razbuđivanja krećemo na planinarenje. Ovoga puta išli smo do planinarskog doma Lipa, a plan je bio penjati se stazom 29 te spustiti stazom 53, kako bi napravili jedan „kružni“ izlet.

Staza je duga 5.2km te nam je trebalo oko 2h do Lipe. Moram priznati meni jedna od ljepših staza te ju svakako preporučam. U PD Lipa odradili smo pauzu od sat vremena za ručak, a zatim laganim hodom krenuli prema dolje.

Nakon povratka u Hukmane ponovo se svi okupljamo te odrađujemo istezanje što uvijek znači da je našem izletu došao kraj. Iza nas je još jedno lijepo druženje i lijep dan proveden na Medvednici. S nestrpljenjem očekujemo idući izlet koji će biti za dva tjedna.

Vidimo se!

Vodila i napisala: Marina Milković

Galerija slika

Podijeli tekst na društvenim mrežama: