fbpx

Riječki školarci spremni su za polumaraton

Prošlo je 6 i pol mjeseci od kako je 3. generacija adidas skole trčanja Rijeka započela s treninzima.

Kao i svake godine, cilj škole je da polaznici nakon 7 mjeseci redovitog treninga mogu istrčati polumaraton. Sjećam se točno što su mi polaznici govorili kada sam im rekao da mi je u planu spremiti ih za polumaraton. Svi su, naravno rekli da je to nemoguće i da im je to nedostižno. Mi, treneri škole smo ih naravno ohrabrivali, poticali da vjeruju u sebe i govorili im –  ako budu redoviti na treninzima i pridržavaju se plana treninga, neće imati nikakvih problema da uspiju u tome.

platak

Naravno, prolazio je mjesec po mjesec i polaznici su se osjećali sve bolje i bolje i sve su više govorili da je ipak moguće da se taj polumaraton istrči. Polaznici zaista redovno treniraju, trude se, slušaju i upijaju svaki naš trenerski savjet. Dolaze s osmijehom na trening što mi je iznimno drago, a to je i znak da su zavoljeli trčanje. Drugim riječima, navukli su se!

Mjesec rujan u adidas školi trčanja je mjesec kada polaznici najviše treniraju kako bi se pripremili za taj nadolazeći maraton u Zagrebu 2. vikenda u listopadu. Najviše se koncentriramo na one dužinske treninge koji su vikendom i treba ih odraditi što je najbolje moguće.

Da malo promijenimo ambijent u kojem stalno trčimo dužine, odlučili smo da bi bilo dobro odvesti polaznike na drugu lokaciju. Platak se činio idealnim za to. Ima savršen dugi i valoviti makadam u lijepoj šumi, na čistom zraku i apsolutno nema prometa. Našli smo se na velikom parkingu, standardno se malo zagrijali, razgibali i krenuli trčati dužinu. Polaznici su također na ovom treningu imali priliku vježbati i testirati unos tekućine i kalorija, baš kako će to raditi na ZG polumaratonu za 4 tjedna. Svi su bez ikakvog problema odradili pretposljednji dužinski trening u trajanju od gotovo 2h, na što sam iznimno ponosan.

Uslijedilo je, naravno druženje u domu na Platku i zasluženi obrok nakon napornog treninga.

Vidimo se u ZG!

Damir Mesec, trener u adidas školi trčanja Rijeka

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: