Rijeka trči i nakon Crikve

Kao i što smo najavili, završetkom polumaratona u Crikvenici zaključili smo ljetnu školu trčanja i krenuli s nastavkom škole u zimskom periodu koji će trajati ovih nekoliko hladnijih mjeseci u godini.

ri

Zadnjih nekoliko tjedana treniralo se nešto manje da naši polaznici napune baterije kako bi mogli krenuti dalje u nove radne pobjede. Trenirali smo 2-3x tjedno najviše zbog proteklih blagdana. S ulaskom u novu godinu povećali smo frekvenciju s uobičajenih tri na četiri puta tjedno, što će polaznicima izrazito dobro doći u kasnijim fazama priprema. Cilj u ovom periodu je povećanje frekvencije trčanja, intenzitet je većinom u laganom i aerobnom tempu, te marljivo skupljanje kilometraže iz tjedna u tjedan s naglaskom na oprezno doziranje.

Vecinu onih dužih treninga trčimo subotom na lijepoj makadamskoj šetnjici Kostabella nedaleko od Kantride. Kostabella nam je idealna iz razloga što je mekši teren u odnosu na tvrdi asfalt i čuva polaznike od potencijalnih ozljeda.

Obično nakon svakog subotnjeg treninga slijedi kava u obližnjem kafiću i analiza odrađenog treninga i tjedna, te razgovor o tome što nas čeka dalje s treninzima. Naravno, tema ima uvijek na pretek i za svakog se nađe pokoji dobar savjet što može učiniti dobrog za sebe i za svoje trčanje.

Sljedećih dva i pol mjeseca marljivo ćemo se pripremati za polumaraton u Sežani koji će biti zaključak Zimske škole trčanja, točnije 24. ožujka 2013.

Nakon zimske škole počinjemo s ljetnom školom gdje svi početnici koji bi voljeli ući u svijet trčanja se mogu prijaviti. Stari polaznici će nastaviti trenirati po uobičajenom programu koji će ih spremiti da ove godine završe nekoliko polumaratona. Čeka nas još puno treninga, zabave i druzenja 🙂

Lijepi pozdrav!

Damir Mesec

Podijeli tekst na društvenim mrežama: