Risnjak nas je očarao

U jutarnjim satima u nedjelju, 9. lipnja članovi kluba nordijskog hodanja uputili su se prema mjestu Crni Lug gdje se smjestila predivna staza Leska duga 4 km.

Na izletu je sudjelovalo šezdesetak hodača i uspješno odradilo rutu uz stručno vodstvo vodiča NP Risnjak. Uz sjajni ritam hoda i naravno brojne fotografije predivne prirode, članovi su naučili brojne činjenice o biljnom i životinjskom svijetu ovog nacionalnog parka.

Napustili smo sparni Zagreb i krenuli prema Risnjaku. Po dolasku, popila se kratka kavica, podijelili smo se u dvije grupe i krenuli. Članovi su bili oduševljeni prirodnim bogatstvom Risnjaka te su neki skupili zavidnu kolekciju fotografija biljnog svijeta. Nažalost, ili na sreću, nismo vidjeli ni jednu životinju po kojom je Risnjak poznat, ali cvrkut ptica nas je pratio cijelo vrijeme hoda.

Hodajući stazom Leska, uživali smo u predivnim pogledima i svježem zraku, koji je bio pravo osvježenje nakon gradske vreve. U svakom koraku mogli smo osjetiti mir i tišinu netaknute prirode, što nam je svima pružilo dodatnu motivaciju i energiju za nastavak hodanja.

Po povratku sa staze slijedi i nagrada za trud i hodanje, a to je ručak. Uživalo se u svemu, od goranskih odrezaka do pastrve. Ručak smo završili sa sjajnom štrudlom od jabuke nakon čega slijedi druženje uz priču i priprema za povratak u Zagreb.

Nakon 16:00 sati, sjelimo smo na bus i krenuli za Zagreb, ispunjeni zadovoljstvom i novim uspomenama koje ćemo dugo pamtiti. Veselimo se sljedećem izletu i novim avanturama koje nas čekaju!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: