Semestar 120 apsolviran u roku – od 10 minuta šale do ozbiljnih 120 u komadu

Da smo vam prije 8 mjeseci rekli kako ćete u studenom oko vrata imati medalje utrka od 5km, 10km i polumaratona, rekli bi nam da smo ludi. Ludi jesmo, ali pozitivno.
Kada vratimo film do ožujka 2019., treninzi od 10 minuta u kojima 1 minutu trčite, a 1 minutu hodate, sada izgledaju kao dobra šala zbog koje više ne bi izlazili iz kuće. Šala je postajala sve veća, a mi smo sve duže i duže trčali. Rekordi su padali iz treninga u trening. Nedjeljno poslijepodne iščekivalo se kao 10-i rođendan, a zvuk novog e-maila bio je vrhunac uzbuđenja. Tjedni plan i program donosio je nove izazove. I tako iz tjedna u tjedan, iz šale u šalu i evo prve utrke, Volim trčanje. Vruće lipanjsko prijepodne na vrelom nasipu. Može li bolje za prvu utrku? Teško! U vatru smo ušli i iz vatre izašli, znojni, crveni i umorni s prvim medaljama oko vrata. Ponosni i sretni. Bila je to naša prva pobjeda.

Što nas dalje čeka? Opet to nedjeljno poslijepodne. Nikako da stigne tjedni mail. Riječi koje nisu bile boldane, ali su odskakala iz teksta: „naša iduća utrka za koju ćemo se pripremati – 10 km“. Ako smo mogli 5, idemo i na 10! Barijere su već sada srušene , a šala postaje zbilja.

Mliječna staza 2019.

I prije nego smo očekivali prvo ljeto koje su školarci umjesto u japankama s hladnim koktelima, proveli u tenisicama s mobitelima u rukama. Fotke kao dokazi odrađenih treninga na moru za sudjelovanje u Trčaona „Ljetu u tenisicama“. Ugodno s korisnim jer trenirati se mora! Mliječna staza bila je potvrda kvalitetnog i redovitog treniranja tijekom ljeta. Nove medalje i nova navala ponosa i sreće. Desetka je bila u džepu.

Zagrebački polumaraton 2019.

Motivacija je rasla, a redovitost na treninzima se popravila. Bili smo spremni za najteži ispit do tada, ispit težak 21,1 kilometar jer Zagrebački polumaraton bio je pred vratima.
Toplo jutarnje sunce najavljivalo je odličan dan, no trema u zraku se mogla rezati nožem. Svi su gorili nestrpljivo iščekujući start utrke. Ulaskom u cilj pobijedili su najvažniju utrku, onu sa samim sobom i dokazali su kako je sve moguće samo u to treba vjerovati. I naravno trenirati. Sunce je i dalje grijalo, treme više nije bilo, a zezancija se nastavila uz trčake priče i omiljeno trkačko piće. Uspomene su to koje se pamte zauvijek.

Zagrebački noćni cener 2019.

Vrhunac trkačke sezone, kao i svake godine, bio je Zagrebački noćni cener. Najiščekivanija utrka u Zagrebu. Trčaona nikad brojnija, među 3000 trkača, nas 300 predstavljalo je najveću trkačku obitelj u Hrvatskoj. Jedni su trčali jako brzo, drugi iz gušta, a treći po svome. No svi su uživali dijeleći pozitivnu energiju u vrućoj atmosferi kakvu Cener i njegovi navijači nude. Jedino sjajnije od atmosfere, bile su medalje koje su trkači donijeli doma. Fotke koje pristižu su genijalne, no neki će morati i taj dio ulaska u cilj trenirati. 🙂

U subotu 9.11. imamo trkački party gdje ćemo proslaviti sve uspjehe Trčaone škole, kluba i nordijaca. Biti će to večer gdje će tenisice i tajice zamijeniti cipele i haljine. Večer gdje se neće, previše, pričati o trčanju, večer u kojoj će se slaviti, plesati i nazdraviti za velike stvari koju su naši školarci kroz školu trčanja napravili za sebe, ali i za svoju okolinu koju svojim primjerima motiviraju. Klubaši i nordijci i dalje vjerno i uporno treniraju, ruše svoje osobne rekorde, postavljaju i ostvaruju nove trkačke ciljeve te zasigurno motiviraju ljude oko sebe. Sezona je gotova, semestar 120 apsolviran, a time i škola trčanja uspješno završena!

U ponedjeljak 11.11.2019. službeno počinje Zimski semestar Trčaone te tada nastavljamo s treninzima pripremajući se za proljetni polumaraton. Što nas čeka idući tjedan na treninzima? Nedjelja poslijepodne riješiti će sve dileme. A sada prvo party! 🙂

Podijeli tekst na društvenim mrežama: