Sljeme #2,Bikčevićeva staza i PD Puntijarka

Drugo ovogodišnje planinarenje Zagrebačkih trkačica i trkača započelo je okupljanjem kod tunela na stanici Dolje u 8.45h. Cilj je bio osvojiti Bikčevićevu stazu i doći do PD Ivan Pačkovski poznatiji kao Puntijarka. I Uspjeli smo! Kao i na prošlom planinarenju imali smo pojačanje članovima AK Perpetuum Mobile.

DSC_0818

Praćeni suncem i prekrasnim vremenom krenuli smo u 9h kroz tunel do početka Bikčevićeve staze. Prvi dio staze je bio lagan za sve nas pa smo tako uživali u druženju, smijanju, zezanju. Prvi veći odmor napravljen je kod Hunjke iako smo prije toga kratko stali na izvoru pitke vode. Nakon Hunjke staza postaje sve strmija pa se tako vesela družina “raspala”.Trener Matej Marinković imao je pune ruke posla jer je pratio zadnjeg člana pa je tako motivirao i bodrio ekipu sve do vrha.  I da, svaka čast mami koja je cijelo vrijeme svoje dijete nosila na leđima.

Iako nas je pratilo sunce, na terasi planinarskog doma puhao je hladan vjetar, no to nas nije omelo u uživanju. Tradicionalno smo pojeli grah sa kobasicom, popili pivu, kavu i istim putem se vratili nazad do tunela.

Nakon ne baš laganog planinarenja istegnuli smo se i morala sam obećati da će sljedeći puta staza biti lakša 😉

 

Voditeljica puta: trenerica Tina Šolja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: