Startala je škola za početnike u Zagrebu!

Večerašnjim uvodnim predavanjem, u Zagrebu je započela druga adidas škola trčanja za početnike. Škola će trajati punih 8 mjeseci, a u nju je ove godine primljeno 220 polaznika koji su svojom prijavom u školu izrazili želju postati trkači.

Kroz školu ćemo ih učiti kako pravilno trenirati, kako svladati pravilnu tehniku trčanja, a ambicioznijima pomoći da istrče polumaraton u što boljem vremenu. Svima njima učiniti trčanje sastavnim i zabavnim dijelom života. 🙂

Na predavanju je predstavljen i tim trenera koji će voditi školarce kroz treninge. Glavni trener je Goran Murić, naš ponajbolji maratonac, koji je okupio svoj tim pomoćnih trenera – pa predstavimo ih:

Goran Murić
Profesor kineziologije i trenutno jedan od ponajboljih cestovnih trkača u Hrvatskoj. Atletikom se bavi već 16 godina, a trenerskim poslom desetak. Posljednjih nekoliko godina trenira veliki broj rekreativnih trkačica i trkača od kojih neki postižu vrlo kvalitetne rezultate s obzirom da su se trčanjem počeli baviti u odrasloj dobi.  Goran je zadnje dvije godine i viceprvak Hrvatske u maratonu, a najbolji rezultat mu je 2:36:59.

Pavao Vlahek
Pavao je doktor medicine te ujedno i dugogodišnji trkač, maratonac, triatlonac i ironman. Koautor je dviju knjiga o trčanju, a radi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice gdje se specijalizirao za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu. Iskreno se nadamo da će imati vrlo malo praktičnog, a mnogo teorijskog posla za vrijeme škole trčanja 🙂

Maja Bonačić
Ako polaznicima trčanje postane psihički napor, najbolje je obratiti se našoj Maji koja je po struci psiholog. Osim diplomom psihologije, može se pohvaliti i nizom otplivanih maratona i otrčanih polumaratona. Neke je otrčala i u dvoje – naime, u 6. mjesecu trudnoće je osvojla jedan pehar i jednu medalju, a i sada kada je majka 5-mjesečne djevojčice, ne prestaje obarati vlastite rekorde.

Kristina Škevin
Da li je trčanje teže od matematike i fizike, može nam odgovoriti Kristina Škevin koja se već osam godina ozbiljno bavi triatlonom. Kristina ističe da je ona najbolji primjer kako se uz puno dobre volje može jako lijepo napredovati i postizati vrijedne rezultate. A tome svjedoče završeni Ironman (!!), dva maratona, desetak polumaratona, mjesto viceprvakinje Hrvatske u olimpijskom triatlonu.

Ivan Posinjak
Ivan je počeo s trčanjem kao zamjenom za visokogorsko planinarenje i bicikliranje na duge pruge. Trčanje mu je bilo idealan bijeg od stresa na poslu, a već nakon četiri mjeseca je dotrčao do svog prvog polumaratona. Sada, tri godine kasnije, nakupio ih je već desetak. Od nedavno je i zaljubljenik u bosonogo trčanje.

Vjerujemo da će i ovogodišnja škola uspjeti, tj. da će polaznici biti motivirani dolaziti na treninge (kao što su bili polaznici iz prošle generacije) te da ćemo svi zajedno stati na start zagrebačkog polumaratona 7.10.2012. godine.

Sutra kreću prvi treninzi pa im želimo sretno 8-mjesečno upoznavanje s trčanjem!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: