fbpx

Što smo prošli i što nas čeka

Bliži nam se deseti tjedan treninga, vrijeme prilagodbe na nove kretnje je iza nas i vrijeme je da ubacimo u malo brži tempo. Treneri su izuzetno zadovoljni vašim napretkom i zalaganjem koje pokazujete na treninzima. Do sada smo kombinirali trčanje i hodanje kako bi prilagodba bila što bolja i lakša. U narednim periodima hodanje ćemo koristiti za odmor između intervala i dionica, što znači da će treninzi postati više trčanje, a manje hodanje. No, nema razloga za brigu jer sve ide postepeno.

Približila nam se i naša prva utrka na kojoj ćemo nastupiti, Kros utrka Volim trčanje, 11. lipnja u Zagrebu. Mnogima će to biti prva utrka u životu i sigurno jedna od ljepših uspomena na Trčaonu. U narednom periodu cilj je spojiti dužinske treninge za nastup na Kros utrci Volim trčanje, koja će nam ujedno biti i provjera i pokazatelj dosadašnjeg rada. Analizirajući tjedne treninga iza nas uvjeren sam kako će svi odraditi utrku s velikim osmjehom na licu. A i ne zaboravite da imamo još punih 5 tjedana treninga do utrke.

Nakon utrke nas čeka period u kojem počinjemo s treninzima za naš slijedeći cilj – deset kilometara. S obzirom da nam se bliži ljeto vrijedi ponoviti da na trening nosite osvježenje, kao i sunčane naočale i šiltericu koje će biti od velike pomoći.

Više informacije o hidraciji te kako otrčati utrku Volim trčanje, dobit ćete na predavanjima koja slijede. Uskoro više o tome.

Zanimljiv i dinamičan period je iza, ali isto tako i ispred nas! Nadam se da mu se veselite kao i mi treneri, koji smo uz vas cijelim putem.

Vidimo se na treninzima!

Tomislav Marinović, glavni trener Trčaone Zagreb

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: