Subotu smo proveli na Medvednici – izvještaj s izleta

Ako trebam odmah u jednoj rečenici opisati kako nam je bilo na izletu na Medvednicu u nedjelju 5.3. rekao bih – “Bilo nam je super!”

Okupili smo se kod škole u 9h i pričekali do 9:15 da se svi skupe kako bi krenuli zajedno. Staza je na početku bila odlična, bez previše blata i odlična za nordijsko hodanje. Nakon što smo prošli žičaru, napravili smo prvu kratku pauzu te smo nastavili prema Adolfovcu.

Kako smo odmaknuli po putu tako je staza postajala sve blatnija ali to nas nije sprječavalo da se zabavljamo, pričamo i uživamo u prirodi koja nas okružuje. Dolaskom na Adolfovac kreće fotkanje, vade se čajevi, keksi, kolačići i radi se kratak predah. Ubrzo nakon Adolfovca ulazimo u područje kombiniranog blata i snijega te se nešto opreznije hoda ali i dalje je atmosfera zabavna i smijeh je na licima budući da se bližimo cesti i završnom dijelu staze.

Dolaskom na cestu prema Runolistu, snijeg potpuno prekriva stazu i snježna idila nas prati sve do kraja i natpisa gdje se slikamo sretni i zadovoljni što je uspon savladan, a još više mišlju da je hrana koju smo zaslužili tek na korak od nas. Ručak je bio izvrstan i nakon ugodnog razgovora na toplom, upućujemo se polaganim tempom, oprezno i strpljivo po zaleđenoj i snijegom pokrivenoj stazi do točke gdje smo napravili stanku za grudanje (jer za zimske radosti nije važno koliko imaš godina). 🙂 Nakon toga nastavljamo se spuštati i dolaskom do kraja puta svi se pozdravljamo, sretni i zadovoljni što smo iskoristili vrijeme i jutro na najbolji način, uz zvuke potočića i svježi planinski zrak.

Veselimo se idućim izletima i bravo za sve nordijce koji su proveli aktivan vikend!

Vodio i napisao: trener nordijskog hodanja u Trčaoni, Alvin Alić

Podijeli tekst na društvenim mrežama: