Svjetsko prvenstvo u nordijskom hodanju – Poljska 2022.

Kaže se kad si dovoljno uporan u sportu onda sjajni rezultati dolaze zagarantirano. Baš ovo odnosi se i naše članove kluba nordijskog hodanja Trčaona – Zagreb koji su svojim trudom, radom i redovitošću na treninzima postigli sjajne plasmane na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Poljskoj ovaj vikend 3. i 4.9.2022. Kako im je tamo bilo pročitajte u nastavku samog teksta.

U kasnim večernjim satima u četvrtak 1.9., 15 strastvenih zaljubljenika u nordijsko hodanje uputilo se prema svoj destinaciji, Szklarska Poręba (Poljska). Stigavši u ranim jutarnjim satima drugi dan odlučili su se odmoriti i nakon tog odmora dogovoriti raspored i plan za iduća dva dana prvenstva.

Drugi dan došlo je vrijeme za nastup. Raspored za subotu bio je takav da su u prijepodnevnim satima išle utrke na 10 km, a poslijepodne na 5 km. Nakon odrađene staze od 10 km bilo je sve jasno. Staza nije lagana već veoma zahtjevna i brdovita, više u smjeru trail trkača. Međutim to nije naše članove spriječilo u naumu da osvoje medalju.

Daria Tkalčić i Mladen Borovina velikim su naporima i motivacijom koja ih je vodila uspjeli osvojiti 2. i 3. mjesto u svojoj kategoriji. Ovo je veliki uspjeh za njih, za klub nordijskog hodanja Trčaona i najviše za Hrvatsku zbog prvog plasmana u povijesti vezanog uz ovu aktivnost, a nadamo se uskoro i sport. Nakon podnevnog predaha i odmora slijedilo je slaganje taktike i savjetovanje ostalih članova tima kako bi postigli uspjeh. U žestokoj borbi i brojčano snažnoj kategoriji članovi Gordana Vidaković i Jadranko Ahel osvojili su 9. i 12. mjesto u svojoj kategoriji što je također veliki uspjeh jer su Poljaci znali tu stazu jako dobro, a dodatan problem je stvarao teren i nagib staze.

Alvin Alić- trener, članovi kluba nordijskog hodanja savski nasip grupa A- Jadranko Ahel, Gordana Vidakovic, Daria Tkalcic i Mladen Borovina.

Sve je to iz sudačkih očiju pratio i trener Alvin, koji je svojim savjetima pokušao pomoći našim članovima da dođu do što boljeg rezultata. Drugi dan natjecanja, nedjelja, naše članove je još čekala štafeta, muška, ženska i miješana. U svakoj su se dobro pokazali i ostvarili rezultate adekvatne terenu koji ih je dočekao te je svaki sudionik dobio finišersku medalju.

Ovo je veliki korak za nordijsko hodanje u RH te vjerujem kako će u idućim natjecanjima, kupovima i prvenstvima biti još uspješniji. Čestitke svim natjecateljima!

 

Tekst napisao: Borna Šeremet, mag.cin., glavni trener nordijskog hodanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: