Testiranje na 1200m

Nakon dva uvodna tjedna adidas škole trčanja u kojima su školarci trenirali svi po istom programu došlo je vrijeme za testiranje kako bi ih mogli rasporediti u grupe po svojim trenutnim sposobnostima.

Testiranje smo napravili na 1200m što se pokazalo kao idealna udaljenost jer je velika većina polaznika uspjela istrčati test bez hodanja, što je već veliki uspjeh s obzirom da su gotovo svi potpuni početnici u trčanju. Poslužilo nas je i vrijeme jer smo u subotu imali prekrasan proljetni dan, nije bilo hladno, a ni prevruće, a pola staze je bilo u hladovini nasipskog drvoreda.

Najnestrpljiviji su došli na trening već prije trenera kako bi se čim prije prijavili za testiranje, a prava gužva je nastala petnaestak minuta prije početka treninga i stvorio se red za prijavu kao na malo kojoj utrci kod nas. 🙂 No brojevi su podijeljeni na vrijeme i kolona od skoro 200 ljudi je krenula put nasipa napraviti svoju prvu „utrku“ u životu.

Zbog lakše organizacije, školarce smo podijeli u devet grupa po njih dvadesetak i jedna po jedna grupa je otrčala svoja dva kruga od 600m. Dok su jedni trčali, ostali su se zagrijavali i bodrili svoje kolegice i kolege iz „školskih klupa“ što je bio prekrasan prizor. Na kraju su svi zadovoljni otišli kući s nestrpljenjem očekujući novi tjedan da vide u koju će grupu upasti.

Red je da spomenemo i najbrže. Kod djevojaka najbolje vrijeme je imala Nina Gumzej s rezultatom 5:33, dok je kod dečki najbrži bio Tomica Gril u vremenu 4:30.

Čestitamo svima na uloženom trudu, podršci drugim trkačima i pozitivnoj energiji koje nije falilo u subotu na nasipu!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: