Trčaona je dobila polumaratonce!

U nedjelju 8. listopada 2017., članice i članovi Trčaone uspješno su pretrčali svoj prvi polumaraton. Iako je nervoza bila na vrhuncu, nakon zagrijavanja prevladalo je uzbuđenje koje ih je pratilo svih 21 kilometar trase Zagrebačkog maratona. Uz utrku na 21km, dio članova trčao je i utrku građana na 5 kilometara. Njihovi treneri pratili su svaki korak te zajedno s njima prošli kroz cilj, a vrijeme je bilo savršeno za trčanje.

Ovaj polumaratonski cilj nije samo označio završetak utrke već i novi početak u životima trkača. Jer doista sada su to trkačice i trkači koji znaju koliko im je trčanje unijelo pozitivnih promjena u život i te promjene neće više samo tako nestati.

Odlična atmosfera na grupnom fotografiranju

Prošlo je sedam mjeseci, tri zajedničke utrke i nebrojeno puno kilometara na treninzima. Sve je to vodilo ka polumaratonu kojeg su istrčali u nedjelju. No on je bio samo onaj dokaz koliko su napredovali od početka škole trčanja do danas. Ova utrka nikako nije završetak njihove trkačke priče. Jedino što se sad pitaju je „Što je sljedeće?“.

Zajednički ulazak u cilj

Trčaona, koja se sastojala od Trčaone Zagreb, Rijeka i Split, je i ove godine bila najbrojnija skupina na ovogodišnjem Zagrebačkom maratonu te je svojim žutim majicama preplavila ulice Zagreba. Nismo samo ponosni na titulu najbrojnije skupine, već i na činjenicu da su sve članice i članovi Trčaone uspješno došli do cilja. Ove godine posebno naglašavamo i to da je E grupa iz Maksimira, po prvi puta u povijesti škole trčanja, izašla na polumaraton i uspješno ga završila. Ovaj naglasak nije zato što su imali najsporiji tempo, već zato što su svojom upornošću, navijanjem i osmjesima bodrili i sve ostale trkače te dokazali kako baš nikoga ne treba podcijeniti.

Krug podrške – E- Max grupa

I što reći za kraj osim: Imamo polumaratonce! U ime svim trenera, kao i organizacijskog dijela Trčaone, od srca čestitamo na uspjehu, a svima koji ovo čitaju uz misao – ja ovo ne bih mogao/mogla nikada – svi zajedno kažemo: „Možeš, samo 321 kreni!“.

Fotografije s utrke možete pogledati u našim Facebook fotogalrijama:

te visoke rezolucije na https://www.flickr.com/photos/skola-trcanja/

 

Napisala: Tea Gvardijan

Podijeli tekst na društvenim mrežama: