Trčaona na Papuk trek&trail 2019.

Subota 23.11.2019. bila je ekipi Trčaone trail rezervirana za, kako se pogrešno misli, ravnu Slavoniju. 200 kilometara istočno od Zagreba, čekala nas je planina koja se izdiže gotovo 1000 metara iznad razine more, čudesan i prekrasan Papuk. Više od 50 trail trkača Trčaone natjecalo se u svim ponuđenim kategorijama: Canicross (utrka s psima), Light (9km s 400m visinske), Active (19km s 900m visinske) i Challenger (23km s 1300m visinske, što je bila najkraća ruta). Challenger je ujedno i čista treking utrka te prva mnogim trkačima Trčaone trail.

Na Challenger utrci dobili smo kartu sa 6 kontrolnih točaka koje je trebalo naći i perforirati sva polja na startnom broju. Staza nije označena kao na ostalim utrkama (jer je u pitanju trekking), a orijentacijske sposobnosti trkača došle su do izražaja. Moramo priznati gubljenja po šumi i brdima je bilo, ali to je ono što ovu utrku čini uzbudljivom i drugačijom. Rute kojima smo išli bile su duge od 25-32 kilometra, no svi smo skupili sve kontrolne točke i uspješno finiširali utrku. Tako je Trčaona dobila svojih prvih 5 trekera!

Donedavnim trail juniorima Papuk je bila prva trail utrka koju su odradili sjajno. Dojmovi se još nisu slegli, a Papuk im je već završio u kalendaru utrka za 2020.-u. Svi su završili svoje utrke i ponosno doma odnijeli svoju prvu trail “medalju” točnije trkačku maramu, oko vrata. Naši iskusni trail trkači ponovno su se oduševili prirodom na Papuku, ljudima i atmosferom utrke. Zato već treću godinu dolazimo na isto mjesto, bez obzira na 3% blata koje nas dočeka iz godine u godinu. Ne smeta nam uopće.

Želimo naglasiti i kako je trener Filip Koražija osvojio prvo mjesto u Light kategoriji i tako potvrdio da je brz i na ravno ali i na brdu te kako ćemo još puno puta izvještavati o njegovim trail pobjedama. 🙂

Druženje nakon utrke, uz prepričavanje dojmova sa staze, odužilo se do kasno u noć, a neki su jutro dočekali na Slavonskom partyju uz tamburaše i pjesmu. Nakon naučene lekcije kako Slavonija i nije toliko ravna, vraćamo se u Zagreb te Papukom zaokružujemo natjecateljsku trail sezonu 2019.

Do kraja godine ostaju nam još 2 trail poslastice – u subotu 30.11.2019. na našoj Dotki (Park Dotrščina) imamo interno prvenstvo Trčaone trail, dok nas 21.12.2019. čeka najveća Sljemenska noćna avantura, Blatersa, na kojoj ćemo odraditi Trčaona trail noćni trening i tako osjetiti atmosferu i čari underground utrka.

Još jednom čestitamo svima uspjeh na Papuku ali čestitamo i trail seniorima koji su trčali u Trčaoni cijelu godinu i trail „početnicima“ koji više nisu početnici već pravi trail trkači s utrkom iza sebe. Mi treneri iznimno smo zadovoljni s trail trkačima i raduje nas zimska sezona Trčaone trail.

Družimo se uskoro!

Napisao: Marko Bićanić, trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: