Trčaona na utrci Holjevka 2023. – izvještaj

Iza nas je prva i to odlična utrka u 2023., na čemu još jednom svima čestitam!

No kao i uvijek – krenimo redom. Nešto malo više od sat vremena prije same utrke krenulo je okupljanje na Bundeku gdje je malo po malo bilo sve više Trčaona majica i ubrzo smo obojali Bundek u Trčaona tople i žarke boje. Izgleda da je to primjetilo i sunce koje se netom prije zagrijavanja odjednom pojavilo i uljepšalo sve fotke, ali nas i pošteno ugrijalo.

Prošli smo od jutarnje hladnoće do (skoro) podnevne „vrućine“ u vrlo kratkom vremenu što je neke i iznenadilo no istrčani rezultati i kilometri time još više dobivaju na važnosti. Veliki broj osobnih rekorda i rezultata na toj razini ukazuju nam na dobar rad i redovitost na treninzima što je svakako za dodatnu pohvalu. Još kada uzmemo u obzir da nam je ovo kontrolna utrka, odnosno trening-utrka iz „punog“ treninga za naše sljedeće dvije duže utrke: Polumaraton Zrinskih u Čakovcu i Wings for life u Zadru, zadovoljstvo svih vas time treba biti još i veće.

Cijeli trenerski tim je ponosan na sve vas koji ste istrčali utrku u višku slojeva i pokazali karakter, bilo da ste trčali svojih prvih 5 ili 10 kilometara i naravno na sve vas koji ste istrčali svoje osobne rekorde. Kada smo već kod osobnih rekorda i rezultata idemo staviti ovu utrku u brojke:

  • 81 članica i član Trčaone je startao utrke
  • Čak 44 članica i članova je trčalo ispod 1 sata 10 kilometara
  • Najbrža članica Trčaone na 5 kilometara je bila Katarina Volarević (30:46)
  • Najbrži član Trčaone na 5 kilometara je bio Tomislav Bucak (31:08)
  • Najbrža članica Trčaone na 10 kilometara je bila Tea Babić (49:54)
  • Najbrži član Trčaone na 10 kilometara je bio Matija Habijanec (38:58)

Kružna staza Holjevke donijela nam je je odlične rezultate i otvaranje sezone, a sada nam slijedi postupno podizanje kilometraže, uz nešto sporije treninge nego što smo imali u prethodnim tjednima. Nastavite trenirati redovito i vrijedno, slušati vaše trenere kao i do sada, a onda je samo nebo granica za utrke koje slijede.

 

Fotke s utrke pogledajte u galeriji na našoj Facebook stranici – LINK

 

Vidimo se na treninzima.

Napisao: glavni trener trčanja u Trčaoni Zagreb, Filip Koražija

Podijeli tekst na društvenim mrežama: