Trčaona organizira utrke

Trčaona (ako niste znali) organizira nekoliko utrka u gradu Zagrebu pod krovnim nazivom Zagreb Run. Radi se konkretno o četiri utrke:

  • Medvednica trail (21.5.2023.) – dionice 5 km, 15 km, 30 km, štafetna utrka, 60 km i dječja trail utrka
  • Zagrebačka milja (3.9.2023.) – utrka na milju (1609 m) za odrasle, utrka parova na milju i dječja utrka na pola milje
  • Zagrebački noćni cener (5.11.2023.) – utrka na 10 km; prvenstvo Trčaone na 10 km
  • Zagrepčanka 512 (9.12.2023.) – utrka stubama u poslovnoj zgradi Zagrepčanka, a dionice su: 1 uspon na 25. kat, 2 uspona, 4 uspona i utrka parova.

Utrka Zagrebački noćni cener nalazi se u kalendaru utrka na koje idemo organizirano jer je to ujedno i pojedinačno prvenstvo Trčaone na 10 km, a interne prijave otvaramo početkom rujna.

Na ostalim utrkama članovi nastupaju po osobnom nahođenju 😉

Zagrebačka milja

Radi se o (kod nas) slabo zastupljenoj disciplini/dionici koja se rijetko trči, a pogotovo izvan stadiona. No zanimljiva je po tome što je relativno kratka (1.609 metara) i što se na njoj najbolje testira vaša brzina. Nema prostora za kalkuliranje tipa „Ma, krenut ću polako pa kasnije ubrzati.“ Od prvog do zadnjeg metra trči se jako i koketira s granicama crvene zone.

Utrka je posebna i po tome što ima i utrke osnovnoškolaca koje su zahvaljujući sponzorima besplatne te što ima utrku parova u kojoj on i ona trče svoju milju, a mi im zbrojimo rezultate i uvrstimo u timski poredak.

A kada sve to smjestimo na prekrasne zagrebačke fontane, dobijemo jedno zanimljivo nedjeljno prijepodne koje kombinira kratku i brzu utrku i uživanciju uz ZG fontane.

Ukoliko vas zanima ova utrka, detaljne informacije imate na https://www.zagreb.run/utrke/zagrebacka-milja/zagrebacka-milja-2023-informacije/, a informacije o internim prijavama i posebnim nagradama za najbrže članove Trčaone u ovoj utrci nalaze se u našoj aplikaciji na https://trcaona.app/dogadjanja/71

Vidimo se!

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: