fbpx

Trčaona rekordi na Ljubljanskom maratonu, polumaratonu i 10 km

Ljubljana je za vikend 26. i 27.10. trkačima ponudila topliji i sunčaniji vikend. Prošle godine bio je pravi kišni potop, a ove jako sunce i visoka temperatura. Iz trkačke perspektive uvjeti nisu bili idealni za popravljanje rezultata, no nama to uopće nije smetalo što se i vidjelo jer smo rezultate itekako popravili.

Prije starta utrka na 10, 21 i 42 kilometra, odlučili smo udobne stolce gradskih kafića zamijeniti još udobnijim tenisicama te subotnje poslijepodne provesti rastrčavajući kroz prekrasnu Ljubljanu. Centar grada razgledali smo u opuštenom konverzacijskom tempu, a snimili smo i poprilično fotografija koje govore kako je  zajedničko rastrčavanje bilo pun pogodak, a večera nakon toga postala još slađa.

Dan prije utrke iskoristili smo za razgledavanje ali na jedan drugačiji način. 🙂

Kada imate 32 osobna rekorda od ukupno 40 trkača Trčaone koji su nastupili, to znači da su uistinu dali sve od sebe. Čak 6 trkača koji nisu ostvarili svoj PB, bili su samo 1-2 minute blizu toga. Uz bolje uvjete na stazi, sigurni smo kako bi i oni istrčali svoja najbolja vremena. Treneri trčaone zadovoljni su i ponosni te su nam ovi rezultati poticaj i motiv za zimsku bazu, omiljeni dio trkačke sezone. Ono što posebno veseli našu veliku trkačku obitelj, zajedništvo je koje vlada među nama.

Članovi Trčaone prije odlaska na start

Priča koja to najbolje opisuje dolazi s polumartonske staze gdje je jedna članica vodila drugu članicu koja se nije osjećala dobro te ju nije ostavljala cijelim putem. Zajedno su ušle u cilj i ostvarile najbolja vremena na polumaratonu do sada!

MARATONCI

Prolaskom kroz cilj Ljubljanskog maratona, Trčaona je postala bogatija i za 5 novih maratonaca! Ovogodišnja prva u povijesti maratonska grupa Trčaone, istrčala je svojih 42.2 upravo u Ljubljani. 4 maratonke i 1 maratonac odradili su to školski, perfektno i s guštom, iako se to na njihovom licu možda nije vidjelo. Dvojbe nije bilo od samog početka i znali smo mi treneri kako će za 4-4:30h svi biti u cilju, samo im to nismo odmah rekli. Pripreme koje su odradili disciplinirano i motivirano, bile su garancija uspjeha. Ništa ih nije moglo iznenaditi, ni visoka temperatura, jako sunce, brojne krize i bolovi… Sve to prošli su na treninzima i bili su spremni pobijediti. Veliko povjerenje i međusobna podrška, te opuštena atmosfera prije utrke dodatan su vjetar u leđa, a najčešća rečenica prije utrke bila je „Samo da krene!“.

Sjajne maratonke i jedan maratonac 🙂

Njihove trkačke avanture trajale su 42.2 kilometra, 4 sata koja se pamte cijeli život. Što su prolazili tijekom utrke, znaju samo oni. Svaki trening na vrućem ljetnom nasipu, svaka velika dužina, svaki kasni dolazak kući, kada je išlo dobro i kada je bilo teško – sve je to napokon sjelo na svoje mjesto i dobilo puni smisao oko 14:30h kada su im maratonske medalje bile oko vrata. Bravo ljudi! Ponosni smo do neba i sretni zbog vas! Napravili ste velike stvari prvenstveno za sebe, ali i za druge kojima ste motivacija i uzor. U cilju smo naše maratonce dočekali s posebnim peronaliziranim majicama na kojima pišu njihova imena i natpis “maratonac” i “maratonka” za uspomenu na ovaj važan dan.

Svakako treba napomenuti kako u nedjelju 3.11. naš član Mario trči svoj prvi maraton u New Yorku i za njega navijamo sa Zagrebačkog noćnog cenera, dok Katarinu, Karla i Matiju maraton čeka iduće godine.

Sjajna atmosfera pratila nas je od početka pa sve dok i posljednji član nije prošao kroz cilj.

ZANIMLJIVOSTI

  • Najveći napredak na utrci od 10 km ostvarila je članica D.B. koja je popravila vrijeme za 9 min.
  • Najveći napredak na polumaratonu ostvarila je članica M.Š. popravivši vrijeme za čak 20 min.
  • A.H. ,koja je jedina trčala svoj drugi maraton, popravila je vrijeme za velikih 14 min.

Pogledajte tablicu svih članova koju su trčali Ljubljanski maraton, polumaraton i 10 km i njihove rezultate. Zbog zaštite identiteta članove smo oslovili inicijalima kako bi samo naglasili njihova postignuća i pokazali što se sve redovitim treniranje može postići!

Rezultati Ljubljanski maraton – Trčaona članovi

 

Još jednom čestitamo svima koji su trčali u Ljubljani ali i svim članicama i članovima koji nastavljaju vrijedno i redovito trenirati s nama u zimskom periodu.

Vidimo se na treninzima!

Napisao: Marko Bićanić, trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: