fbpx

Trčaona trail otvara novu početničku grupu

Ako treniraš u školi trčanja ili si već iskusan trkač Trčaona kluba i želiš svoje treninge malo “začiniti” onda je trail prava stvar.

Trail grupa Trčaone već je uigrani tim i dužine koje prelaze sada već uistinu respektabilne. No, kako biste ušli u svijet trail trčanja postepeno, odlučili smo pokrenuti novu početničku grupu i prije nego dignete obrve i kažete DA, evo na što zapravo pristajete:

Što je trail trčanje?

Trail trčanje podrazumijeva trčanje u prirodi, po šumskim i makadamskim stazama. Nešto potpuno drugačije od onoga što ste do sada trčali i zahtijeva određeni stupanje fizičke pripreme kako biste se uopće počeli baviti. Osim što zahtijeva određeni stupanj fizičke spreme, puno doprinosi razvoju iste ako se pripremate za 10 km, polumaraton ili više o toga.

Bez obavezne opreme za trail trčanje ne možete sudjelovati u treninzima zbog vlastite sigurnosti.

Koja oprema je potrebna za trail trčanje?

Trail trčanje zahtijeva opremu s kojom se možda niste do sada susretali, ali je OBAVEZNA i bez koje se trening ne može odraditi.

Obavezna oprema: mobitel (za sigurnost prije svega), trail tenisice, set prve pomoći, čeona lampa (trebat će vam za jesensko/zimske treninge po mraku) te trkački ruksak u kojem ćete nositi bočicu s vodom i navedenu obveznu opremu.

Ono što je svakako važno naglasiti je priprema prije samog treninga. Na trail treninzima nemamo jakosne grupe tako da baš svi trail trkači stazu trebaju proučiti unaprijed te ju prije treninga moraju učitati na svoje pametne telefone (npr. GPX Viewer – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vecturagames.android.app.gpxviewer&hl=en) ili satove za trčanje. Stazu trener objavljuje u tjednu, tako da ju imate vremena prebaciti na svoj uređaj.

Tko se može pridružiti?

Pridružiti se mogu svi zainteresirani trkači, koji već imaju nekog trkačkog iskustva. To znači da mogu biti polaznici škole ili kluba trčanja. Kreće se lagano i postepeno, ali nikako nije na razini minuta hodanja i minuta trčanja koju ste imali kad ste tek upisali Trčaonu. Stoga ako imate minimalno 5 kilometara iza sebe možete se upisati u početničku trail grupu.

Okružuju nas Maksimir i Dotrščina te park prirode Medvednica, stoga ćemo koristiti njihove staze.

Gdje i kada su treninzi?

Prvi trening održat će se u nedjelju 7.7. u 8 sati u parku Maksimir. Svi naredni treninzi početničke grupe, ukoliko bude dovoljno zainteresiranih, bit će nedjeljom u navedenom jutarnjem terminu.

Lokacije za održavanje treninga su naravno u prirodi, a s obzirom da nas okružuju prekrasni parkovi, Maksimir i Dotrščina te park prirode Medvednica, koristiti ćemo njihove staze. Prvih nekoliko treninga bit ćemo u parku Maksimir.

Važno! Trail treninzi su besplatni za sve aktivne članove Trčaone, a svi ostali koji se žele priključiti moraju postati članovi Trčaone.

Tko nas vodi?

Treninge u trail sekciji vode trener Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb ujedno i strastveni trail trkač te trenerica Trčaone Zagreb Amela Zukanović.

Na treninzima traila vode vas dobro poznati treneri Marko i Amela.

Gdje mogu potvrditi svoj dolazak?

Znači zainteresiran/a si? Odlično! Potrebno je ispuniti prijavni obrazac i pričekati povratan mail s detaljima održavanja prvog treninga.

Prijave na:

bit.ly/TrčaonaTrailPočetnička2019  

Rok za prijavu je srijeda 3.7.!

Trail treninzi nude i potpuno uživanje u divnoj prirodi i jedan potpuno drugačiji doživljaj trčanja.

Predavanje!

Sve zainteresirane trkače, koji se žele priključiti novoj trail grupi, pozivamo i na kratko predavanje “Uvod u trail trčanje”, koje će održati treneri Marko i Amela u subotu 6.7. s početkom u 10h na lokaciji Privatne klasične gimnazije Zagreb u Harambašićevoj 19.

Za sve dodatne informacije javite nam se na marko@aktivan-zivot.hr i pitajte trenere na svojim redovnim treninzima.

Vidimo se!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: