fbpx

Trčaona trail u centru svijeta, Ludbregu

U nedjelju 10. ožujka, na možda najluđoj trail utrci u Hrvatskoj Crazy Hill, sudjelovalo je više od 400 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske. Među njima nastupilo je i 30-ak trkača iz Trčaone trail. Utrka se održala u malom gradu Ludbregu koji je, prema legendi iz doba Rimljana, bio centar tadašnjeg svijeta. Oko njega su bile izgrađene velike metropole na sve četiri strane – sjever, jug, istok i zapad. Zanimljivo je kako su Pariz i Atena te Beč i Budimpešta baš jednako udaljeni od Ludbrega, pa priča drži vodu! 🙂

S nama je trčao i voditelj Trčaone Nedeljko Vareškić koji je ujedno i aktivan član Trčaona trail ekipe

„Crazy Hill“ je ponudio 2 utrke, BLUE od 16 km s 400 m visinske razlike te RED od 34 km s 1000 m visinske razlike. Dio Trčaoninih trailera se odlučio za kraću, dok je drugi dio nastupio na dužoj utrci koja je ujedno bila i trening utrka te provjera trenutne forme za nastup na najprestižnijoj trail utrci u Hrvatskoj, „100 milja Istre“. Staze su bile dinamične, brze i zabavne s manje od 3% blata, no oni najuporniji su uspjeli zaprljati tenisice te sretni i blatni proći kroz cilj.

Na startu najluđe utrke u Ludbregu

Trraileri su staze munjevito prešišali što je pokazatelj kvalitetno odrađenih zimskih priprema. Naporni zimski treninzi na našoj Medvednici i Dotršćini sada pokazuju svoje rezultate. Ekipu s BLUE staze nisam vidio kada su došli u cilj, ali ove s RED staze jesam i to me ugodno iznenadilo. Izgledali su puno bolje od očekivanog na zahtjevnoj i dugoj utrci. U cilj su stizali jedan po jedan, s osmjehom na licu, nisu bili preumorni, djelovali su čak svježe i odmorno kao da su htjeli i mogli još koji kilometar. Sve su to pokazatelji da smo na pravom putu, a ova utrka je motivacija i dodatni poticaj svima za završni dio priprema za „100 milja Istre“.

Ja sam osvojio treće mjesto u ukupnom poretku i prvo mjesto u kategoriji do 35 godina na 34 kilometra.
Trčaona trail ekipa

Trčaona trail se ludo zabavila na doista ludoj utrci „Crazy Hill“ u centru svijeta i tako uspješno zaokružila sjajan vikend u krugu svoje trkačke obitelji. Nove avanture nas uskoro očekuju u Istri!

Napisao: Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: