Trčaona na Medvednica trail utrci

Prošle nedjelje, 26. svibnja 2024., održano je četvrto izdanje Medvednica trail utrke, popularne trail utrke na Medvednici. Na ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je gotovo 600 trkača i trkačica iz Hrvatske i svijeta. Natjecatelji su mogli birati između različitih dionica: Hunjka 5K, Gorščica 15K, Plazur 30K, Ponikve 45K i Kameni svati 60K, što je omogućilo svakom trkaču da pronađe izazov koji mu najviše odgovara.

Sudjelovanje Trčaoninih članova

Na ovogodišnjoj utrci sudjelovalo je 28 naših članova i članica. Bili su izuzetno dobro raspoloženi, nasmijani i spremni za uzbudljivu trail utrku. Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima, uključujući kišu, maglu i sunce, naši trkači su pokazali izvanrednu otpornost i entuzijazam.

Sudjelovanje po dionicama:

  • Hunjka 5K: Šest naših članova uspješno je završilo najkraću dionicu utrke.
  • Gorščica 15K: Na ovoj dionici sudjelovalo je 16 članova.
  • Plazur 30K: Pet članova završilo je ovu izazovnu stazu.
  • Ponikve 45K: Jedna hrabra članica završila je ovu dugu i izuzetno izazovu dionicu.

Sjajni rezultati

Naši članovi ostvarili su sjajne rezultate, posebno u zahtjevnijim dionicama:

  • Zvonimir Rebić, naš trener, zauzeo je 13. mjesto u ukupnom poretku na Plazuru 30K s rezultatom 3:16:13.
  • Erna Hamzagić, jedna od naših vrijednih polaznica, bila je 9. u ukupnom ženskom poretku na Plazuru 30K s rezultatom 3:55:56. Erna je u starosnoj kategoriji žena od 18 do 35 godina osvojila 6. mjesto.
  • Zvezdana Lalić, hrabra polaznica, zauzela je 9. mjesto u ukupnom ženskom poretku na Ponikvama 45K s vremenom 8:02:39. Zvezdana je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila visoko drugo mjesto.

U starosnim kategorijama imamo još TOP 10 plasmana.

Tako je u muškoj starosnoj kategoriji Gorščice 15K od 18 do 35 godina, Matija Habijanec osvojio 8. mjesto, a Zvonimir Rebić 9. mjesto u istoj kateoriji na Plazuru 30K.

Moramo se pohvaliti našim opakim 50+ igračima koji su razvalili u svojoj starosnoj kategoriji. Robert Prnjak osvojio je 9. mjesto na Gorščici 15K. Jasenka Kišanić isto je tako osvojila 9. mjesto u 50+ starosnoj kategoriji na Gorščici. Ekipa, svaka čast.

Timska utrka

Trčaona je imala i predstavnike u timskoj utrci, s četiri Trčaona tima koja su sudjelovala. Najbolji rezultat ostvario je tim Trčaona 1, koji je u konkurenciji od 18 timova završio na 8. mjestu.

I za kraj…

Medvednica trail utrka pružila je našim članovima nezaboravno iskustvo i priliku da testiraju svoje granice u predivnom, ali izazovnom okruženju Medvednice. Ponosni smo na sve naše članove i njihove izvanredne rezultate te se radujemo budućim izazovima i uspjesima.

Vidimo se na sljedećem izdanju Medvednica trail utrke!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: