fbpx

Trener adidas škole trčanja postao prvak Hrvatske u maratonu!

Malo tko se može pohvaliti da ga trenira aktualni državni prvak. Ali eto, mi se možemo pohvaliti. U proteklih nešto više od dva mjeseca koliko pohađate školu, svi ste upoznali našeg glavnog trenera, ali vjerujem da nitko nije skužio da se iza baby facea krije takav fighter. Sve nas je u subotu svojim rezultatom i samouvjerenim finišom srušio na dupe.

Već dugo nisam doživio emocijama tako jako nabijen trenutak kao što je bio njegov finiš utrke. Uz stazu se rasporedilo 100-njak polaznika škole već od 41 km koji su gromoglasnim navijanjem nosili Gorana do samoga cilja. Prizor kako uz njega finiširaju kolega iz škole, djevojka i nekoliko klinaca iz kluba za koji nastupa te Goran koji iznad njih jednostavno lebdi i juri prema cilju kao da je na utrci na 5, a ne 42 km, ostat će dugo zapamćen. Kasnije je u šali rekao da je za njega navijalo više ljudi nego na nekoj hrvatskoj nogometnoj utakmici. Mislim da se ipak nije šalio jer je tako uistinu i bilo.

U ovih nekoliko mjeseci koliko zajedno radimo u školi osjećao sam da su mu Plitvice iznimno važne. Često nam je pričao kako mu je ovo utrka sezone, ali ga nismo baš shvaćali. Nakon utrke smo na njegovom blogu saznali da je to bilo i nešto više od toge.

Već dugo se bori s nevjerojatnim Dragom Paripovićem (za kojega je vrijeme očito stalo) i znao sam da ga u ovome trenutku i na ovoj utrci jedino on može dobiti. Paripović mi je užasno drag i simpatičan i na svim utrkama navijam isključivo za njega. No ovaj put mi je Goran bio na prvom mjestu.

Onih nekoliko minuta zurenja u završni zavoj maratonske staze odakle se pojavljuju trkači bilo je kao gledanje izvođenja 11-araca hrvatske repke na nekom nogometnom prvenstvu. Tko će se prvi pojaviti: Goran ili Parip? Srce je lupalo jače.

Nakon utrke svi smo bili izrazito ponosni na njega i pomalo smo se svi šepurili zbog toga što nam je on trener 🙂

Nakon Plitvica, mislim da više nitko ne sumnja da ga Goran može dovesti na cilj zagrebačkog polumaratona 7.10.2012. 🙂

Još jednom, iskrene čestitke Goranu u ime svih polaznika škole!

Napisao: Nedeljko Vareškić

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: