fbpx

Treneri nordijskog hodanja Borna i Alvin položili za nacionalne trenere

Biti nacionalni trener vrhunac je edukacije u nordijskom hodanju jer prvo se moraju proći tri razine –  voditelj, instruktor pa nacionalni trener.

S velikim ponosom objavljujemo kako su naši treneri nordijskog hodanja, glavni trener nordijskog hodanja u Trčaoni Borna Šeremet i trener Alvin Alić položili stručni ispit i time postali nacionalni treneri.

Organizacija je bila vođena od strane edukacijskog odbora Međunarodne organizacije nordijskog hodanja pod stručnim vodstvom Marca Maasa, a u suradnji s Hrvatskim savezom nordijskog hodanja. Edukacija je trajala od 3. do 5.10.2022. gdje su naši treneri kroz tri dana predavanja i praktične nastave (6 do 8 sati dnevno) naučili sve što je potrebno za postati nacionalni trener. Sve je završilo praktičnim polaganjem i pisanim ispitom koji je bio na engleskom jeziku.

Ovu razinu u Hrvatskoj, zajedno s našim trenerima, trenutno posjeduje samo petero ljudi te su sada naši treneri osposobljeni podučavati buduće voditelje i instruktore i davati certifikate u suradnji sa savezom.

Čestitamo!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: