Trenerski timovi 2015.

ZAGREB

Vedran Lozanov – Vedran je aktivni atletičar na dugim stazama koji se 2010. godine okrunio naslovom prvaka Hrvatske u disciplini 5km te trećim mjestom u polumaratonu. Atletikom se počeo baviti iz ljubavi prema trčanju, a nadahnuće za ozbiljnim bavljenjem atletikom je dobio od jednog i neponovljivog trkača Drage Paripovića koji mu je ujedno bio i trener. Trenutno studira na Studijskom centru za izobrazbu trenera pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te na Visokoj školi za sportski menadžment u Splitu. Vedranu će ovo biti treća generacija polaznika adidas škole trčanja.

Nikola Paripović – Ing. prehrambene tehnologije i mag. ing. agronomije Nikola Paripović nema samo dugoprugašku titulu već se i bavi dugoprugaškim trčanjem 10 godina. Osim na dugim prugama sudjelovao je i na državnim prvenstvima u krosu i polumaratonu, kao i na ekipnim prvenstvima. Prošao je sve discipline od 5 do 21 kilometar, a najdraže mu je trčati 10 i 21km. Kao i Vedranu i NIkoli je ovo treća generacija polaznika koje će vjerujemo uspješno voditi.

adidas škola trčanja Zagreb - trenerski tim

Matej Šporar – Matej je zaljubljenik u sportove izdržljivosti te aktivan triatlonac već 14 godina. Višestruki je prvak u duatlonu i triatlonu u kategoriji juniora/seniora te državni juniorski prvak na 5000m 2008. godine, kada je i ostvario zapaženi rezultat na europskoj triatlonskoj ljestvici kao 7. plasirani junior. Ovaj kategorizirani vrhunski sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora voli puno jesti. A kada ne jede – razmišlja o hrani. 🙂

Frane Boban – Frane se više od 10 godina bavio vrhunskim rukometom, član je mlađih nacionalnih selekcija sa nekoliko kolektivnih i individualnih nagrada pa nije ni čudo da je odlični student 5. godine Kineziološkog fakulteta ujedno i dobitnik Rektorove nagrade za sudjelovanje u znanstveno istraživačkom području. Uz studij se bavi i trenerskim poslom kao i kondicijskom pripremom sportaša. Osim praktičnog djelovanja, sudjeluje i u organizaciji i provedbi sportskih i rekreacijskih projekata.

Mario Grgić – Jabuka ne pada daleko od stabla pa je tako i Mario u konačnici završio na trčanju. Sin roditelja vrhunskih atletičara svoju je sportsku karijeru kao klinac započeo u vaterpolskom klubu Mladost u kojem je ostvario odlične rezultate. Nakon vaterpolske karijere baca se na triatlon, što je rezultiralo sve aktivnijim treniranjem atletike. Nakon što je završio Studij inžinjerstva medicinske radiologije 2009. godine, okreće se ozibiljnije dugoprugaškom trčanju i postiže vrlo dobre rezultate na više polumaratona i cestovnih utrka na 10 i više kilometara. (Hvala, tata Mladen!) Osim trčanja bavi se i ronjenjem, biciklizmom, plivanjem i skijanjem. Zgodno ga je zvat na roštiljade, svadbe i vikendice s obzirom da se amaterski bavi meteorologijom. 🙂

Tina Šolja – Tina je magistra kineziologije u obrazovanju i sportu, a trenerskim poslom se bavi već 5 godina sa svim dobnim skupinama. Osim teorijskog znanja stečenog na fakultetu ima i praktičnog iskustva jer se aktivno bavila atletikom devet godina te iza sebe ima nekoliko naslova prvakinje i viceprvakinje Hrvatske u disciplinama 100m prepone, 400m prepone i višeboju. Osim trčanja zaljubljena je i u biciklizam pa svoje slobodno vrijeme najčešće provodi na biciklu.

Ivana Svetić – Budući da je iz sniježnog Mrkoplja, Ivanu je logika natjerala na skijaško trčanje u kojem je bila aktivna natjecateljica od početka osnovne pa sve do kraja srednje škole. Odlaskom u Zagreb na Kineziološki fakultet počinje trčkarati savskim nasipom, a tek pred kraj studija, na nagovor prijatelja odlazi na jedan trening triatlona koji joj se jako svidi. Budući da joj je trčanje najjače – ubrzo se upisuje i u atletski klub. Do sada je odradila nekoliko polumaratona i jedan maraton koji je za prvi put jako brzo istrčala- 3:10:28. Trenutno stažira u jednoj osnovnoj školi, radi kao trener u triatlon klubu (u kojem je i aktivna natjecateljica u seniorskoj kategoriji), a u slobodno vrijeme šeće svog ljubimca Dukea.

Alen Pešić – Uz ostale sportove kojima se bavio rekreativno tokom života (a ima 21 godinu), Alen se od 2010. godine aktivno bavi atletikom. 2012. godine osvojio je 3. mjesto na juniorskom nacionalnom prvenstvu (4×400 m) i tim rezultatom stekao uvijete i od Hrvatskog olimpijskog odbora dobio rješenje o kategorizaciji (športaš Hrvatske V. kategorije – daroviti sportaš). Atletiku je počeo trenirati u AK Dinamo Zrinjevac u kojem i danas redovito trenira, a da je veliki zaljubljenik u taj sport dokazuje i činjenica da već neko vrijeme ljubi našu pozantu atletičarku Mateu Parlov. Trčanje u <3 !!!

Bruno Radić – Bruno je svoj sportski put započeo kao vaterpolist, gdje je u jednom trenutku bio vrbovan kao junior u VK Primorje. Trenirao je košarku i tenis, koji i danas rekreativno igra te pomaže trenirati mlade nade kao pomoćni trener. S trčanjem je krenuo tako da je “slučajno” na trekingu, bez dana treninga, istrčao 28km dugu stazu i završio na 16. mjestu u ukupnom poretku te utrke. Nakon toga kreće ozbiljnije trenirati te nakon samo nekoliko mjeseci pokazuje izniman napredak i veliki potencijal te niže zapažene rezultate na trail i dugoprugaškim cestovnim utrkama. Osim trčanja i tenisa, povremeno nastupa i na utrkama brdskog biciklizma, gdje je na zadnoj utrci osvojio 1. mjesto u kategoriji. Najviše voli trčanje po blatu, a najlakše ćete ga prepoznat po zimi, budući da je jedina osoba koja po snijegu trči u kratkim hlačama. Nije po PS-u ali on tako voli 😉

Andrea Fazlić – Vanredni student Kineziološkog fakulteta u Zagrbeu, Andrea nam stiže s Malog Lošinja gdje je još kao klinac jedrio u klasi Optimist za JK Jugo. U srednjoj školi bavio se košarkom, a nakon srednje upisuje studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje se na „nagovor“ jednog od profesora počinje baviti sportovima izdržljivosti. Iako nikada nije veslao, ubrzo počinje raditi za HAVK Mladost, a onda ga angažiraju i u lošinjskom JK Jugu preko ljetnih mjeseci kao trenera škole jedrenja. Također provodi i vlastiti program rekreativnog grupnog trčanja pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Malog Lošinja. Član je Triatlon kluba SWIBIR i njihovog race-teama te AK Agram. Za oba kluba se aktivno natječe te ima 3. kategoriju HOO-a i trenuto je 25.  duatlonac u elite kategoriji u Europi.

Ivan Barišić – U sportu je cijeli život – nogomet, borilačke vještine (kung fu, wing chun) te ples u standardnom i latinoameričkom stilu. Atletikom se bavi od 2007. godine te je već kao junior ostvario odlične rezultate u cestovnom i planinsnkom kupu Hrvatske. Student je Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te trener u Maraton klubu Velike Gorice. Položio je i za međunarodnog trenera triatlona (ITU Triathlon Level 1) te od tada radi kao trener u TK Maksimir. Što se rezultata tiče, Ivan se voli pohvaliti 1. mjestom u kategoriji na plitvičkom maratonu 2011. s rezultatom 3:15:50.

Srećko Opašić – Ovaj profesor tjelesne i zdravstvene kulture od 2005. godine je profesionalni atletski trener u AK Dinamo Zrinjevac. Najzanimljiviji dio atletike su mu upravo trčanja na srednje i duge staze, a ove godine izabran je za izbornika hrvatske kadetske atletske reprezentacije. Diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu (danas Kineziološkom fakultetu) u Zagrebu 1988. U mladosti je trenirao atletiku u AK Dinamo a u kasnijim godinama, neprekidno do danas, bavi se trčanjem polumaratona i maratona. Tijekom godina provedenih u sportu neprekidno se usavršavao, a do 2015. godine radio je i kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na predmetu Atletika. Na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine bio je trener prvog slijepog hrvatskog trkača.

Matej Marinković – Svoju sportsku karijeru započeo je 2000. godine kada je počeo trenirati plivanje u HAVK Mladost, a onda se prebacuje na triatlon u klubu Zrinski-Novatec. Nakon samo godinu dana osvaja je naslov „Mlađi juniorski prvak Hrvatske u super-sprint triatlonu“ a onda i postaje član AK Dinamo-Zrinjevac.  I dalje skida naslove prvaka pa 2010. postaje reprezentativac Hrvatske u triatlonu. Godinu dana kasnije upisuje Kineziološki fakultet i Zagrebu i postaje prvak Hrvatske u super-sprint duatlonu i sprint triatlonu. 2012. godine nastupa na brojnim Europskim kupovima, postaje vice prvak Hrvatske u sprint triatlonu, juniorski prvak Hrvatske na 5 000 metara u atletici te prvak Hrvatske u olimpijskom triatlonu. 2013. godine osvaja 6. mjesto na SK u Venezueli a uz sve to završio je i tečaj za sportskog medisinskog masera, pa mu se slobodno obratite ako vas negdje „zašteka“.

RIJEKA

Damir Mesec – Glavni trener adidas škole trčanja u Rijeci. Damir je od 1993. godine aktivan natjecatelj u aerobnim sportovima, ponajprije u cestovnom biciklizmu i trčanju na srednje pruge. Kao trkač sudjeluje na utrkama internacionalnog ranga, a od 2004. godine prelazi u Ironman triatlon, a 2010. je bio i prvak Hrvatske u toj disciplini. Iza njega je 20 godina aktivnog bavljenja sportovima izdržljivosti na kompetitivnoj razini. Od 2008. radi kao osobni trener sportova izdržljivosti, usko specijaliziran za triatlon, trčanje i biciklizam. Kroz tih sedam godina mnogi od onih koje je trenirao ostvarili su svoje ciljeve i snove, uključujući plasmane na svjetska prvenstva.

Damir Adžaga – Damir je u sportu jako dugo – bavio se aktivno veslanjem i karateom, a rekreativnim trčanjem bavi se dvadesetak godina. Do sada je istrčao više maratona i polumaratona, među ostalim maratone u Parizu, Pragu, Berlinu i New Yorku. Ističe da bi svoju trkačku karijeru želio zaokružiti s istrčanih “Big Five”,  pet najvećih i najcjenjenijih maratona na svijetu. U treningu s polaznicima škole trčanja posebnu pažnju poklanja motivaciji, pri čemu ogromnu vrijednost predstavlja njegovo životno i trkačko iskustvo koje nesebično dijeli s polaznicima.

PULA

Igor Blašković – Profesor kineziologije, Igor Blašković, trener je i tajnik Atletskog kluba Vodnjan, gdje vodi osnovne atletske škole (učenici od 1. do 4. razreda) te planira i provodi trenažni procesa natjecatelja (od kadeta do juniora), koji ostvaruju značajne rezultate na županijskom nivou. Organizator je tradicionalnog mini-maratona “Ulicama grada”, u suradnji sa Savezom sportova grada Vodnjana u sklopu sportskog dana grada. Od prošle godine je i trener napredne atletske škole u AK Istra u Puli ze pomoćni trener za srednjeprugaše i dugoprugaše glavne selekcije kluba. Osim rada u atletici, Igor je i skijaški učitelj, trener plivanja, a jedno vrijeme bio je aktvan i u organizaciji sportskih aktivnosti u Javnoj ustanovi Nacionalni Park “Brijuni”.

Erik Lukšić – Profesor kineziologije, Erik je radio kao nastavnik i profesor tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnoj i srednjoj školi gdje je organizirao školska prvenstva i vodio školski sportski klub i atletsku ekipu Gimnazije Pula. Pokrenuo je Sportsko društvo Unisport 2005. godine i tijekom 5 godina organizirao ljetne kampove, zimovanje te provodio cjelogodišnji program Univerzalne sportske škole za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Siniša Ivanković – Profesor kineziologije koji je zaposlen u školi. Bio je atletski kadetski reprezentativac,atletski trener u AK Istra iz Pule, pomoćni trener Hrvatske atletske ekipe 4x400m na OI 2000.g u Sydneyu, kondicijski trener boksačke nacionalne ekipe te kondicijski trener velikog broja vrhunskih hrvatskih sportaša. Osim rada sa sportašima, Siniša je i sam aktivan kao rekreativni natjecatelj na trkačkim utrkama od 5000m do ultra maratona.

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: