Uz sparinu i visoke temperature do medalja u Zaprešiću

Pomalo zahtjevna, ali uzbudljiva i lijepa staza dočekala nas je prošlu subotu u Zaprešiću gdje su naši članovi sudjelovali u utrkama na 5 i 10 kilometara. Ostvarili smo mnoštvo izvrsnih rezultata, a ovo je ujedno bila i prva utrka naših školaraca čiji je rad protekla 3 mjeseca iznjedrio i prve trkačke medalje.

Već oko 17:30 h smo se krenuli okupljati u centru mini atletike u Zaprešiću gdje smo se nakon preuzimanja startnih brojeva svi držali hlada koji nije previše ublažio sparinu koja nas je pratila i tijekom cijele utrke.

Nakon grupnog fotografiranja krenuli smo sa zagrijavanjem i posljednjim uputama pred sam start na kojemu su u 19:00 prevladavale Trčaonine boje. Početak utrke prošao je bez ikakvih poteškoća, osim tehničkih problema sa startnim pištoljem koji se oglasio desetak sekundi nakon starta, kada je većina trkača već prešla startnu liniju i uputila se prema novim dvorima na šljunčani dio staze na kakav su naši školarci i klubaši dobro navikli.

Na polovici kruga čekala nas je svima dobro došla okrepna stanica nakon koje smo se uputili prema šumi i posljednjim kilometrima utrke na 5km te ciljnoj ravnini po cesti gdje je utrka na 5 km završavala skretanjem prema centru mini atletike dok su trkači na 10 kilometara nastavljali ravno kako bi otrčali još jedan krug.

Visinske promjene tijekom cijele staze i visoke temperature nisu nimalo olakšavali posao našim školarcima, ali svi su ga uspješno odradili i to s odličnim rezultatima!

Po ulasku u cilj s medaljama oko vrata uputili smo se prema zasluženoj okrepi koja nas je čekala, pritom je uz zaslađenje voćem i sladoledima uslijedilo još slađe olakšanje znajući da je prva utrka iza nas. Duljina koja je nekim školarcima u početku sigurno predstavljala brigu, sada je iza nas te znamo da nas je sav rad protekla 3 mjeseca pripremio za bilo kakve uvjete!

Već iskusni klubaši koji su došli spremni gurati vlastite granice su ostvarili mnoštvo izvrsnih rezultata!

Od preko 70 trkača koji su predstavljali Trčaonu svakako moramo izdvojiti odlične rezultate.

Na 5 km:

  • Tea Babić – 3. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom od 22 minute i 27 sekundi,
  • Ana Karača – 5. mjesto s vremenom 23 minute i 14 sekundi
  • Krunoslav Kovaček – 5. mjesto u muškoj konkurenciji sa vremenom od 20 minuta i 14 sekundi

Na 10 km:

  • Erna Hamzagić – 4. mjesto u ženskoj konkurenciji s rezultatom 0:50:50.
  • Adrijana Kos – 6. mjesto u istoj kategoriji s 0:56:07.
  • Nikolina Glavač – 8. mjesto s vremenom 0:59:45.
  • Laura Dražić – 9. mjesto s rezultatom od 0:59:54.
  • Zvonimir Rebić – 9. mjesto u muškoj konkurenciji s vremenom od 0:44:00.

Po završetku dana i proglašenjem svih pobjednika opustili smo se uz dobru glazbu, ali najbitnije, dobro društvo i atmosferu kojom Trčaona ispunjava sve utrke na kojima se pojavi, iz utrke u utrku, u sve većem i većem broju, na čemu možemo biti zahvalni svakom od naših članova koji čine ovu veliku obitelj te upotpunjuju ovu prekrasnu, a prije svega zdravu i pozitivnu priču!

Napisao: Luka Klaso, treneru u Trčaoni

Podijeli tekst na društvenim mrežama: