fbpx

Varaždin – festival i natjecanje u nordijskom hodanju 2022.

Festival broj 5 – subota, 08.10.2022.

Povratkom u nordijske klupe i dolaskom jeseni došlo je vrijeme za idući festival nordijskog hodanja. Članovi kluba i škole nordijskog hodanja Trčaona odlučili su svojim dolaskom uljepšati priču na manifestaciji koja se održala u Varaždinu. Birali su između ruta 1, 2.5, 5 i 10 km i natjecanja na 5 i 10 km.

Krenuvši u ranim jutarnjim satima pun bus veselih nordijskih hodača zaputio se u smjeru Varaždina. Nakon dolaska na mjesto okupljanja na Kapucinskom trgu svi su se javili organizatoru da još jednom potvrde na koju rutu će ići. Ubrzo je uslijedilo otvaranje festivala i zagrijavanje uz glazbu. Nakon podignute atmosfere od strane organizatora, treneri Nada, Kristiana i Bruno su se podijelili i preuzeli svoje grupice. Bruno je vodio 10 km, Nada 5 km dok je Kristiana bodrila naše natjecatelje sa strane.

Što se tiče odabira ruta tu je izbor bio jasan. Tko je htio otkriti nešto o Varaždinu odlučio se za rutu 2.5 i 5 km, dok oni koji su željeli malo izazova i odraditi trening su se uputili na rutu od 10 km. Natjecanje na 5 i 10 km i ovog je puta privuklo interes naših članova pa su isti odlučili sudjelovati i pritom ostvariti sjajne plasmane i vremena.

Nakon završenog natjecanja i ruta mnogi su se uputili na ručak (gulaš s noklicama) dok su neki osvježenje i hranu pronašli u obližnjim restoranima. Nakon odmora i ručka znatiželjno srce hodača nije imalo mira pa su svi odlučili prošetati gradom do podjele medalja i pehara pobjednicima natjecanja.

Za dobru atmosferu na samom festivalu pobrinuo se organizator i treneri Trčaone koji su čitavo vrijeme festivala pratili svoje članove i slikali ih kako bi svaki značajni trenutak zabilježili.

Po završetku i zatvaranju festivala uslijedilo je završno fotografiranje i podjela nakon čega su se naši hodači uputili za Zagreb.

Napisao: Borna Šeremet, glavni trener nordijskog hodanja Trčaone Zagreb

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: