fbpx

Vaših prvih mjesec dana

Mjesec dana. Ne čini se baš previše vremena no iznenadili biste se što se sve za mjesec dana može napraviti. U samo mjesec dana ministri su u stanju potrošiti 6 milijardi kuna, Britney Spears je isklesala svoje tijelo, a dolar je ojačao 5%. Može se svašta. A to nam dokazujete i vi, polaznici adidas škole trčanja koji ste u samo mjesec dana iz netrkača postali trkači. Ok, da, dobro… niste istrčali maraton, no svakako ste se doveli u stanje da sada treninge odrađujete bez prevelikih napora.

Rijeka

Ove godine u adidas školu trčanja upisalo se 1000 članova (Zagreb, Rijeka, Pula) što je nevjerojatno postignuće koje uvelike doprinosi ostvarenju glavnog cilja pokretanja škole – da se hrvatski građani pokrenu! A vi ste se itekako pokrenuli i evo što ste sve u mjesec dana napravili.

Niste se dali smesti ni na samom startu kad vas je još hvatao mrak na treninzima. A moramo priznati – mračni magloviti Maksimir daleko je od idilične scene iz nekog američkog rom-koma i više liči na neku napetu scenu iz trećerazrednog hororca. Odličan je bio i odaziv na treninge za vrijeme kiše, odnosno bure u Puli i Rijeci. Razumljivo – niste od šećera i zato: kapa dole! Riječani, vi doduše niste imali sreće – vrijeme vas u početku nije baš mazilo, ali ne brinite: po takvom nevremenu i najbolji ultramaratonci otkazuju treninge. 😉

Nakon početne alternacije minuta hodanja – minuta trčanja, već ovaj vikend trčite po 5-6 minuta u komadu. Jedan kilometar! I tako pet puta. Hej? Pa to je 5-6 kilometara!!! Potapšajte se po ramenu, zaslužili ste! Ne, stvarno… sad odmah… tapš, tapš… 😉

Uz budno oko naših trenera, uvelike radite i na prevenciji ozlijeda pomoću vježbi za koljeni i skočni zglob, radite vježbe za stopala, a radite i na tehnici trčanja vježbama iz atletske škole. Ok, nisu baš sve ultra-hiper-über zabavne, al što sad… Što se mora, nije teško ako vam je stalo do svog tijela, a i da u trčanju sudjelujete na najefikasniji i najsigurniji način. Najgora trkačka ozlijeda je ona od lupanja  glavom o zid jer morate pauzirati mjesec dana zbog nekog istegnuća koje ste mogli spriječiti redovitim vježbanjem. (been there – done that! op.a.)

Pula

Team building je također bitna stavka, pa se zagrebački AŠT nedavno zaputio i na planinarenje do Sljemena. Kako je bilo, pročitajte ovdje. Puležani planinare 18. travnja, a Rijeka…. pa, čekamo i vaše izvještaje.

S obzirom da vas volimo i moramo paziti na vas, adidas vam je osigurao i footscan, kako biste što bolje i preciznije odabrali svoje tenisice za trčanje. Nije svejedno što imate na nogama pa ste dobili i  kartice za popust u adidasovim dućanima. Pa nećete valjda na trkaći auto staviti bilo kakve gume?

Kako se vaši „školski“ dani ne bi sveli samo na praktičnu nastavu, morali smo vas posjesti i u školske klupe, pa smo vam organizirali i predavanje o tehnici trčanja, kako biste što bolje usvojili teoriju koju onda možete primijeniti u praksi. U planu je i predavanje o zdravoj prehrani jer svoj organizam morate što kvalitetnije pripremiti za predstojeće treninge, a Riječani će slušati predavanje o ozlijedama u trčanju.

Zagreb

Odrađeno je i inicijalno testiranje na sunčanom nasipu u Zagrebu, u Šijanskoj šumi u Puli a za riječke školarce u Kostreni. Cilj ove vaše prve utrke bio je da vas prema ostvarenim rezultatima svrstamo po jakosnim skupinama – skupinama u kojima ste svi u približno jednakoj formi, a kako biste što kvalitetnije trenirali.

Ni treneri ne kriju svoje zadovoljstvo vašim postignućima: „Jako sam zadovoljan napretkom pulskih školaraca, a još zadovoljniji jer su oni zadovoljni“  –  pohvalio se pulski trener Igor. Ni riječki trener, Damir A. nije skrivao zadovoljstvo: „Ova generacija je obećavajuća, imamo jako brzih trkača. Jako su redoviti, a to je najbitnije, tako da sam stvarno oduševljen!“ Za kraj se oglasio i zagrebački glavni trener Vedran: „Jako sam zadovoljan, samo jedan trening smo morali otkazati, sve ide po programu, čak i malo žurimo u odnosu na prošlu godinu. Imamo 5 jakosnih skupina, ove godine imamo i tu rekreacijsku grupu u kojoj imamo dosta polaznika, sve ide kako treba, čak i bolje od toga.“ Ma, kad su treneri zadovoljni, i vi morate bit zadovojni, zar ne?

Što se točno događalo u adidas školi trčanja ovih prvih mjesec dana možete provjeriti i na našoj/vašoj Facebook stranici kao i na našem/vašem Instagram profilu jer osim na treninzima, aktivni smo i lajkamo se i na društvenim mrežama.

Keep up the good work!

 

piše: Ivi First

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: