fbpx

ZAGREB > Grupni odlazak na utrku u Karlovcu

Zagrebačka podružnica adidas škole trčanja po drugi puta je za svoje članove organizirala grupni odlazak na neku utrku. Ovaj put odlučili smo posjetiti Karlovac gdje je u subotu 15. rujna održana utrka „Crtom bojišnice“ na kojoj je nastupio veliki broj naših polaznika.

Za utrku u Karlovcu smo se odlučili zbog dobrog termina (tri tjedna prije Zagrebačkog (polu)maratona) i zbog duljine staze. Staza duga 12,4km bila je idealna za zadnju natjecateljsku provjeru prije polumaratona i svi školarci su položili test s ocjenom „odličan“. Nekoliko ih je nastupilo i na kraćoj utrci od 5km i svi su si popravili osobne rekorde od prije ljeta.

Start utrke je bio u Gornjem Mekušju, a vrlo lijepa trasa nas je prvo odvela prema Karlovcu s dva prelaska preko Kupe, zatim smo se malo vratili prema startu, sudionici kratke utrke su otišli prema cilju, a svi koji su trčali dugu utrku su otišli u drugi malo veći krug koji nas je blago valovitim cestama vodio kroz obližnje zaseoke i polja, te na kraju vratio nazad u Gornje Mekušje na cilj.

Ljubazni domaćini su se pobrinuli za okrepu na utrci, staza je bila odlično označena i vrlo zanimljiva, a vremenske prilike su bile idealne za utrku ovakvog tipa. Svježih 14-15 stupnjeva na startu, oblačno vrijeme i minimalan vjetar su zasigurno bili veliki saveznik svim trkačicama i trkačima.

Naših 65 polaznika na dugoj utrci smo rasporedili u tri velike grupe koje su imale zadan tempo trčanja i te grupe su bile vođene od strane naših trenera koji su filigranskom preciznošću držali zadani tempo. Na početku skeptični prema zadanom tempu, misleći kako smo ih malo precijenili, naši školarci su gotovo svi trčali brže od predviđenog i tako ostavili svoje „pacemakere“ da sami trče do kraja utrke.

Najbrži od adidas školaraca bio je Antonio Platušić u vremenu 57:12, a od školarki Petra Hajduković Žižić u vremenu 1:01:05. Bili smo uvjerljivo najbrojnija „sportska družina“ na utrci, od 130 finišera duge utrke točno polovica ih je bila iz adidas škole trčanja, a naše cure su doprinjele da ova utrka bude zapamćena po tome što su gotovo 40% sudionika utrke bile žene, što je puno iznad hrvatskog prosjeka kad je o tom statističkom podatku riječ. Osim po brojnosti isticali smo se i po navijanju.

Nakon utrke uslijedilo je proglašenje najuspješnijih, a na postolju se našlo i nekoliko polaznika adidas škole trčanja, dok je naša trenerica Kristina zauzela treće mjesto u poretku žena. Domaćini su nas počastili finim ručkom i lutrijom u kojoj su svi bili dobitnici i time nas još više zadužili da dođemo i slijedeće godine.

Nekoliko naših polaznika koji nisu mogli u subotu na utrku, otišli su u nedjelju s trenerom Goranom na utrku u Klinča Sela i na taj način napravili provjeru na 10km dugoj stazi. Ne treba ni spominjati kako smo se i s ove utrke vratili s medaljom. Sada s nestrpljenjem čekamo Zagrebački polumaraton na kojem ćemo nastupiti u još većem broju.

Rezultati iz Karlovca: http://www.trcanje.hr/utrke/rezultati/2460/

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: